Menú

Més paviments naturals, nou mobiliari urbà i enllumenat als jardins de Francesc Macià

Comparteix:
13/04/2023 11:46

La remodelació és una de les propostes pendents d'execució dels pressupostos participatius del 2021

Aquesta setmana han començat els treballs de remodelació dels jardins de Francesc Macià, on s'eliminarà bona part dels paviments de formigó originals de la urbanització de l'espai el 1981. En aquesta intervenció es van definir i configurar els diferents espais de la plaça i zones de verd tal com els coneixem actualment. La intervenció que ha començat reduirà l'actual duresa de la plaça tot creant un itinerari que connectarà els carrers dels Jardí i de Francesc Macià. Aquest nou camí, que no cobrirà tota la superfície, s'estendrà per comunicar les zones de lleure, el centre cívic de Sant Joan i fins al carrer de Josep Coroleu. Aquestes travesseres es plantegen com un deambulatori que encerclarà la zona arbrada i la font ornamental.

La resta de l'actual superfície de formigó, actualment uns 2.500 m2, serà substituïda per paviments naturals de sauló i parterres amb terra vegetal, de manera que es guanyaran més de 1.200 m2 de superfície tova. L'objectiu és naturalitzar una mica més el conjunt i aconseguir fer més eficient el drenatge natural del sòl amb aquesta combinació de terres i superfícies més flonges.

L'actuació suposarà una inversió de 100.000 euros i és una de les propostes pendents d'execució dels pressupostos participatius de l'any 2021 convocats des de la Regidoria de Participació. Els jardins de Francesc Macià han esdevingut una àgora de centralitat urbana i punt de trobada per als veïns de Sant Joan.

La millora dels jardins comportarà també la substitució del mobiliari urbà. Es renovaran una vintena de bancs amb un nou model amb respatller i braços laterals per millorar l'accessibilitat per a la gent gran. També s'instal·laran noves papereres, cartelleres, aparcabicis i una font d'aigua potable amb un disseny adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, com la que s'ha instal·lat recentment a la plaça del Mercat.

S'aprofitarà l'actuació per a millorar l'enllumenat de la zona amb noves làmpades més eficients. L'espai conservarà la pèrgola metàl·lica amb les dues línies d'arcades amb enfiladisses i la font ornamental amb brollador.

Els parterres seran enjardinats amb espècies arbustives autòctones i es renovarà l'arbrat preexistent. L'espai guanyarà 4 arbres nous, quatre exemplars d'arbre de l'amor o arbre de Judea (Cercis siliquastrum). Es tracta d'un arbre mediterrani característic per la seva floració, que pot ser de color porpra o blanca, i que acoloreix completament la copa de l'arbre, per la qual cosa és molt emprat en l'arbrat viari com a espècie ornamental.

Les obres de remodelació han començat aquesta setmana

Les obres de remodelació han començat aquesta setmana

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Ciutat verda, Espai públic, Gent gran, Participació, Urbanisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració