Menú

L'Ajuntament oferirà alternatives a les persones usuàries del servei d'àpats de la Casa d'Empara, després de saber que la fundació deixarà d'oferir aquest servei

Comparteix:
02/05/2023 14:53

En les pròximes setmanes s'analitzaran les condicions de la vintena de persones que en fan ús, per tal de donar-los opcions adequades a cada cas

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú oferirà alteratives a les persones usuàries del servei d'àpats de la Casa d'Empara, després que la fundació hagi comunicat que deixaran d'oferir-lo a partir del mes de juny.

La Casa d'Empara presta aquest servei diari de manera solidària des de fa trenta anys. Es tracta d'esmorzars i dinars adreçats a persones amb dificultats per cobrir les necessitats bàsiques d'alimentació, entre les quals hi pot haver persones sense llar o en altres situacions de vulnerabilitat. En l'actualitat ofereixen al voltant de 700 àpats mensuals, entre la vintena de persones que utilitzen aquest servei.

En les pròximes setmanes, des de l'Ajuntament s'analitzaran les condicions de les persones que recorren habitualment a aquesta prestació, per tal de derivar-les als Serveis Socials Municipals i així poder-los oferir les alternatives o opcions més adequades en cada cas.

La regidora d'Acció Social, Lojaina Maftouh, ha explicat que a partir de la trobada amb els responsables de la Casa d'Empara, on es va informar sobre els motius que porten a la Fundació a deixar de prestar aquest servei, es va començar a treballar amb el que serà el protocol d'actuació. “De la trobada ha sorgit el que serà el protocol d'actuació, que s'iniciarà amb un estudi, per part dels Agents Cívics i tècnics del grup ATRA, sobre el nombre i perfil de persones que s'acullen a aquest servei”. “Aquest estudi -ha dit la regidora – ha de servir per avaluar el nivell d'impacte que pot tenir aquesta decisió de la Casa d'Empara i comunicar a les persones usuàries del recurs la nova situació i els passos a seguir per tal de poder-los oferir alternatives, que es canalitzen des de la Regidoria d'Acció Social, segons els contextos i necessitats de cada persona”.

A Vilanova i la Geltrú existeixen diferents recursos que tenen com a objectiu cobrir les necessitats bàsiques, en aquest cas també alimentàries, de persones en situació de vulnerabilitat. D'una banda, hi ha els recursos que es gestionen municipalment, com el Menjador Social, que atén al voltant de noranta persones al dia, o els Àpats a domicili (línia freda), amb aproximadament cent trenta usuaris al dia. D'altra banda, també hi ha entitats del tercer sector que ofereixen recursos, com el Cafè Caliu, que dóna esmorzars a vint-i-quatre persones cada dia o l'Espai Sopem, que ofereix diàriament sopars a una cinquantena de persones.

Un altre dels recursos és l'Economat. Un servei que funciona com un supermercat i que garanteix l'alimentació de les famílies de Vilanova i la Geltrú amb ingressos insuficients o nuls. És un projecte comú de l'Ajuntament i Càritas, que en l'actualitat atén al voltant de 600 famílies cada mes. 

La gestió i derivació d'ús de tots aquests recursos es fa mitjançant els Serveis Socials Municipals.

Casa d'Empara

Casa d'Empara

Cafè Caliu

Cafè Caliu

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Atenció a la ciutadania, Salut, Serveis a les persones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració