Menú

S'instal·len 5 punts de càrrega de mòbils en diferents punts de la ciutat

Comparteix:
11/05/2023 9:21

Es tracta de la proposta guanyadora dels pressupostos participatius joves del curs 2021-2022

Aquesta setmana s'han instal·lat 5 bancs que serviran per carregar dispositius mòbils al parc de Ribes Roges, al parc de l'1 d'Octubre, a la plaça del Mercat, al parc de la Torre d'Enveja, i a l'skate park de la zona esportiva.

Es tracta d'uns bancs de formigó el·líptics que permeten fer-ne ús per les dues bandes. Disposen de plaques solars per alimentar els punts de càrrega USB (hi ha 4 punts a cada banc), i els d'inducció (2 per cada banc), on es podran carregar les bateries de dispositius com telèfons mòbils i ordinadors.

Pressupostos joves

Els punts de càrrega van ser la proposta guanyadora de la primera edició dels pressupostos participatius joves, un projecte per fomentar la participació de les persones més joves del municipi, que van proposar i decidir com destinar 50.000 euros del pressupost municipal.

El curs 2021-2022, l'alumnat de 1r, 2n, 3r i 4t d'ESO dels centres educatius de VNG, que per edat queda exclòs del procés de pressupostos participatius de ciutat, va presentar diverses propostes per millorar l'espai públic de la ciutat o els equipaments de competència municipal.

En una primera edició d'èxit dinamitzada per part dels tècnics de la regidoria d'Infància i Joventut conjuntament amb més de 200 delegats i delegades dels deu centres educatius de secundària de la ciutat a través del Projecte Antena, es van presentar 19 idees, de les quals 10 van quedar finalistes. Van votar 2.760 joves, el 85% de tots els matriculats a l'ESO, i la proposta guanyadora va ser la dels punts de recàrrega de mòbils, amb 449 vots.

L'estètica i la funcionalitat dels bancs instal·lats busca apropar-se als usos i gustos de les persones joves. Les cinc ubicacions són en llocs de la ciutat dels quals els joves fan un ús intensiu habitualment, però repartits per facilitar l'accés a tothom i donar un servei a la ciutadania.

Un dels bancs s'ha col·locat al parc de Ribes Roges

Un dels bancs s'ha col·locat al parc de Ribes Roges

Cada banc disposa de 4 punts de càrrega USB, i 2 per inducció

Cada banc disposa de 4 punts de càrrega USB, i 2 per inducció

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Educació, Joves, Participació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració