Menú

Millora de l'enllumenat dels carrers i places de la zona comercial del centre

Comparteix:
11/05/2023 14:12

Canvi de fanals i bombetes dins de les accions del Pla d'Enfortiment del Comerç Local de VNG

Vilanova i la Geltrú està renovant l'enllumenat dels carrers i places que formen la zona comercial del centre. En els darrers dies l'Ajuntament està instal·lant nous fanals i canviant bombetes a la plaça de les Cols, els carrers dels Caputxins, Sant Gregori i Sant Sebastià i part de Francesc Macià i la rambla Principal. Les noves llums instal·lades milloren la qualitat de la il·luminació de la zona i també el consum elèctric, perquè són més eficients.

L'acció forma part de les inversions previstes en el projecte pilot d'Àrees de Promoció Econòmica i Urbana (APEU), subvencionat per la Diputació de Barcelona a través dels fons Next Generation. El canvi d'enllumenat també està inclòs en el Pla d'Enfortiment del Comerç Local que en un dels seus eixos aposta per tenir un espai públic més amable.

L'APEU és un model de dinamització de l'activitat comercial, turística i industrial basat en la col·laboració publicoprivada, promogut des de la Generalitat de Catalunya. En els treballs previs de la fase de constitució de l'Àrea de Promoció Econòmica Urbana a VNG s'han realitzat 100 entrevistes amb empreses de la zona. A partir dels resultats de les entrevistes, el grup promotor (Ajuntament, Viu Comerç, Gremi d'Hostaleria i Estació Nàutica) va presentar una primera proposta de pla d'acció que incloïa la inversió en millora de l'enllumenat i del paisatgisme comercial urbà.

La renovació de la il·luminació d'aquesta zona de VNG s'emmarca també en les accions que s'estan duent a terme a tota la ciutat des de l'any passat per millorar les instal·lacions elèctriques, adequar-les a la normativa actual i millorar-ne l'eficiència energètica. El pressupost municipal per a 2023 incorpora diferents mesures per reduir la despesa energètica de la ciutat, com la substitució de 2680 làmpades de vapor de mercuri per làmpades led i la renovació de quadres elèctrics i fanals.

Renovació de l'enllumenat al carrer dels Caputxins

Renovació de l'enllumenat al carrer dels Caputxins

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Comerç
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració