Menú

El conseller de Drets Socials visita l'hort socioterapèutic de la Masia Nova

Comparteix:
16/06/2023 14:59

Carles Campuzano ha escoltat les demandes de Salut Mental Garraf i ha parlat de l'aposta per l'atenció integrada

El conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, el vilanoví Carles Campuzano, ha visitat l'hort socioterapèutic de la Masia Nova, que gestiona l'Associació Salut Mental del Garraf (AFAMMG).

Ha visitat l'espai, que el darrer any ha acollit una trentena de persones usuàries, i s'ha reunit amb els responsables de l'entitat per conèixer de primera mà els problemes i la visió de les famílies amb familiars amb problemes de salut mental. Campuzano ha explicat les polítiques que està desenvolupant el Departament de Drets Socials i que poden tenir impacte al Garraf, “conscients que la salut mental des de la perspectiva comunitària i de serveis que acompanyen a les persones ha estat històricament infradotada”, ha dit.

Campuzano ha explicat que la Generalitat ha posat en marxa el Pacte Nacional per la Salut Mental “amb l'objectiu d'incrementar els recursos que es destinen al suport social a aquestes famílies, i ara estem a punt d'aprovar una inversió d'entre 8 i 9 milions d'euros en programes prelaborals i més clubs socials, serveis que acompanyen aquest col·lectiu, a diversos llocs de Catalunya”.

La reunió també ha servit per explicar una de les prioritats que està desplegant el Govern: l'atenció integrada social i sanitària, que treballin de manera coordinada els àmbits de la salut i de serveis socials, com ja s'està fent amb èxit al Gironès.

Carme Muntané, presidenta de Salut Mental Garraf, ha exposat al conseller l'activitat de l'entitat, traslladant-li les necessitats de finançament de les associacions petites, amb demandes relacionades amb els serveis socials i la salut.

Muntané ha volgut agrair el suport d'institucions com l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, “que creu en aquest projecte comunitari”, davant l'alcaldessa sortint, Olga Arnau, i la regidora de Salut sortint, Lojaina Maftouh, que han acompanyat el conseller durant la visita, juntament amb Lluïsa Nicolau, coordinadora dels Serveis Territorials de Drets Socials al Penedès.

 

El projecte d'hort socioterapèutic

L'hort de la Masia Nova és un espai pensat per a les persones amb problemes de salut mental, afavorint que puguin crear un itinerari sociolaboral, desenvolupant un estil de vida més autònom, incrementant la interacció social i la qualitat de vida.

El projecte procura la capacitació sociolaboral de les persones participants mitjançant formació pràctica i tasques d'horticultura ecològica i jardineria mediambiental.

Notícia relacionada 

La visita s'ha fet aquest divendres al matí

La visita s'ha fet aquest divendres al matí

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Formació ocupacional, Salut, Serveis a les persones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració