Menú

VNG aposta per les platges com un actiu important per la projecció de la ciutat

Comparteix:
28/06/2023 13:25

Des d'avui onegen les banderes blaves i els distintius Biosphere

Vilanova i la Geltrú ha recuperat aquest any la bandera blava per la platja del Far. Des d'avui onegen els distintius que reconeixen la qualitat a les platges de l'Ibersol, Sant Gervasi, Adarró, Ribes Roges i el Far de Sant Cristòfol. A més, i en reconeixement de la sostenibilitat, les mateixes platges tenen també el distintiu Biosphere.

L'alcalde VNG, Juan Luís Ruiz, es mostra orgullós d'haver recuperat la bandera blava pel Far i aposta per les platges com un dels valors destacats de la ciutat. "Sense cap mena de dubte les platges són un dels grans actius que tenim i que volem promocionar dins d'aquesta nova etapa" diu Ruiz, "és important que les nostres platges estiguin preparades per donar un servei de qualitat a les persones que ens visiten".

Les banderes blaves són un distintiu que atorga l'organisme internacional ADEAC (Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor) per tal de certificar tant la qualitat ambiental de les platges com els serveis que ofereixen. El programa del Compromís per la sostenibilitat Biosphere, per la seva banda, certifica les bones pràctiques del turisme sostenible, alineades amb els 17 objectius de desenvolupament sostenible de l'ONU.

Un altre element que Juan Luís Ruiz ha volgut posar en relleu és que a VNG hi ha dues platges adaptades per persones amb mobilitat reduïda, "hem de caminar cap aquesta ciutat inclusiva" ha dit l'alcalde.

Des de l'inici del servei de socorrisme, el 15 de maig a Ribes Roges i l'1 de juny a la resta de platges, s'ha registrat una situació tranquil·la i una actitud responsable per part dels banyistes. Aquest any l'aigua es troba en una temperatura agradable i cristal·lina, amb una mitjana de 22¿°C. La major part dels dies han estat classificats amb bandera verda i amb unes condicions marítimes molt favorables, amb pocs dies amb bandera groga. Fins ara, no hi ha hagut cap albirament de meduses.

Pel que fa a les atencions sanitàries, s'han realitzat al voltant de 30 atencions primerenques per a casos com tallades o picades, però de poca gravetat. S'han derivat dues persones a l'hospital com a precaució, una per una lipotímia i una altra per ingestió d'aigua, però sense perill.

L'afluència de banyistes ha estat predominantment de grups de nens i adolescents. Les mesures de prevenció i seguretat implementades han contribuït a mantenir un entorn segur i agradable per als visitants de les platges.

Hissada de la bandera blava a la platja de Ribes Roges

Hissada de la bandera blava a la platja de Ribes Roges

La majoria de dies ha onejat la bandera verda a les platges de VNG

La majoria de dies ha onejat la bandera verda a les platges de VNG

La regidora de Projecció de Ciutat, l'alcalde i el regidor de Serveis Urbans, a Ribes Roges

La regidora de Projecció de Ciutat, l'alcalde i el regidor de Serveis Urbans, a Ribes Roges

Col·locació dels distintius Biosphere a la platja de Ribes Roges

Col·locació dels distintius Biosphere a la platja de Ribes Roges

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració