Menú

El Ple de VNG aprova l'organització municipal per al mandat 2023-2027

Comparteix:
03/07/2023 22:11

Condemna del Consistori a uns fets homòfobs i xenòfobs denunciats aquest cap de setmana

Aquest dilluns s'ha celebrat el primer Ple municipal ordinari del nou Consistori, amb un ordre del dia orientat, sobretot, a configurar els diferents òrgans de l'organització, amb els seus membres i calendaris. També s'han aprovat les retribucions i assignacions des càrrecs electes, els grups municipals i el personal eventual de confiança.

L'únic punt de l'ordre del dia que no tenia relació amb l'organització municipal, ha estat l'adhesió al manifest institucional del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, que es va commemorar la setmana passada. En aquest punt, l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Juan Luis Ruiz, ha expressat la condemna del Consistori als fets homòfobs i xenòfobs que han estat denunciats a la ciutat aquest cap de setmana. “Vilanova i la Geltrú és un municipi antifeixista on no hi ha lloc per cap acte d'odi ni d'intolerància”, ha afirmat. Alhora, ha afegit que “davant l'avenç del discurs de l'extrema dreta, alcem la veu per defensar els drets humans, la igualtat i la llibertat de totes les persones”.

Organització municipal

D'acord amb l'aprovació dels respectius punts, es manté la celebració dels plens municipals el primer dilluns de mes, excepte els festius, mentre que les comissions informatives i la junta de portaveus, que són preparatòries de les sessions plenàries, tindran lloc el dilluns i el dimarts anteriors, respectivament. D'altra banda, la Junta de Govern Local, formada per l'alcalde i els sis tinents i tinentes d'Alcaldia, es reunirà cada dimarts.

El Ple també ha donat compte de la constitució dels set grups municipals que conformen el Consistori: Partit Socialista de Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya-Agrupació Municipal, Transformem VNG; Junts per Catalunya VNG; Candidatura d'Unitat Popular; Vilanova en Comú Podem, i Partit Popular. Tots ells estan formats pels respectius càrrecs electes i tenen designat un regidor portaveu.

Pel que fa a les comissions informatives, estaran formades per un representant de cada grup municipal, amb presidència i vicepresidència per part de membres del govern. En seran quatre: Organització, Governança, Societat del coneixement i Presidència; Ciutat, Capitalitat i Universitat; Polítiques de ciutadania i Acció comunitària, i Ecologia, Urbanisme i Serveis urbans.

El Consistori ha aprovat també les retribucions i assignacions dels càrrecs electes, grups municipals i càrrecs eventuals de confiança. S'han establert seguint els mateixos criteris que l'any 2019, ha explicat el portaveu del govern, Gerard Llobet, i amb “voluntat de contenció econòmica”.

L'alcalde i 9 regidors i regidores del govern tindran dedicació exclusiva a l'Ajuntament, mentre que els altres 3 membres del govern i els càrrecs electes de l'oposició percebran indemnitzacions per assistència a les sessions. D'altra banda, cada grup municipal rebrà una aportació i disposarà d'un càrrec eventual assessor que rebran retribucions proporcionals a la seva representació al Ple.

La primera sessió plenària també ha servit per designar els representants als organismes municipals, ens adscrits i entitats de les quals forma part l'Ajuntament, així com als consells escolars i a les juntes generals de les empreses municipals.

Podeu consultar el sentit de les votacions del Ple en aquest fil del Twitter de l'Ajuntament, o bé recuperar la sessió al perfil YouTube de Canal Blau.

Primer Ple ordinari del mandat

Primer Ple ordinari del mandat

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol, Convivència, L'Ajuntament
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració