Menú

L'Ajuntament reforça el servei de recollida d'escombraries durant els tres mesos d'estiu

Comparteix:
04/07/2023 13:48

Noves mesures per millorar la recollida a VNG

L'Ajuntament ha posat en marxa un conjunt de mesures extraordinàries per millorar la recollida d'escombraries els mesos d'estiu a Vilanova i la Geltrú. Una novetat destacada és un nou servei que integra la recollida de desbordaments al voltant dels contenidors amb la desinfecció i escombrada de l'entorn.  El regidor de Serveis Urbans i Manteniment, Gerard Llobet, afirma que no vol “tornar a tenir imatges d'altres estius, d'illes de contenidors desbordades durant dies”.

Una segona mesura que començarà a funcionar és un servei extraordinari de recollida de voluminosos, en el torn de nit, per tal de reduir la presència d'andròmines al costat dels contenidors, i millorar la recollida en punts conflictius de la ciutat, com ara el Portal de Sitges i la confluència entre els carrers de Josep Coroleu i Sant Onofre. El servei habitual de retirada de trastos fora dels contenidors es complementa amb una recollida extraordinària a tota la ciutat i en els sis "punts negres" d'acumulació de residus a VNG. Això ajudarà a pal·liar els efectes de l'incivisme en aquestes ubicacions i a eliminar residus voluminosos que no poden ser recollits amb els procediments usuals. Gerard Llobet explica que “aquest estiu podem anunciar que mitjançant la reorganització de serveis i del reforç de fa uns mesos, podem posar èmfasi en alguns àmbits que ens preocupaven”.

El reforç del servei inclou també un augment de la freqüència de la recollida dels contenidors de les fraccions de paper i cartró i la d'envasos, incorporant la recollida els diumenges en el cas del cartró, per evitar els desbordaments els caps de setmana.

 

El reforç es mantindrà tot l'estiu

Aquestes mesures formen part de les noves millores que el govern ha activat per tenir durant els 3 mesos d'estiu d'una ciutat més neta, eficient i sostenible. Totes s'han començat a aplicar a primers de juliol i estaran vigents fins a final de setembre, assumint també l'augment del volum d'escombraries previst amb la celebració a VNG de la regata prèvia de la Copa Amèrica, a mitjan setembre.

Una altra iniciativa important que es posa en funcionament és l'increment de la neteja dels contenidors mitjançant l'ús de clorofil·la. Aquesta substància natural ajudarà a mantenir una higiene òptima i a reduir males olors, contribuint a una millora en la salubritat dels espais públics. A més per reforçar la neteja adequada dels contenidors, hi haurà un servei puntual de rentat interior, prèvia detecció de la necessitat.

 

El govern buscarà el consens polític i ciutadà

L'alcalde, Juan Luís Ruiz, recorda que l'empresa contractada està treballant amb un contracte prorrogat forçosament, i que és urgent dissenyar un nou model de recollida de la brossa per VNG. “Volem que sigui una qüestió de ciutat, amb el màxim consens possible” diu l'alcalde, “el nostre model però, no és un porta a porta homogeni a tota la ciutat”. En el mateix sentit s'ha posicionat la segona tinenta d'alcaldia, Iolanda Sánchez, “la voluntat d'aquest govern, i ho vam dir el primer dia, és treballar amb la xarxa i el teixit associatiu de la ciutat explicant-ho sobretot als barris i al veïnatge”.

 

Contenidors soterrats i reorganització d'illes de contenidors

El conjunt de mesures de millora de la recollida d'escombraries a VNG es complementa també amb la retirada que s'està duent a terme dels contenidors soterrats i la reparació i formigonat de les plataformes. En tots els punts on és possible se substitueixen per contenidors de càrrega lateral, que tenen més capacitat i faciliten l'operatiu de la recollida, des dels camions de càrrega lateral.

En els llocs on no és possible la substitució dels contenidors soterrats, perquè els camions de càrrega lateral no hi poden accedir, s'estan reparant i pintant de nou les plataformes i les bústies. Aquest és el cas de l'illa de contenidors de passeig del Carme, que en els darrers dies s'ha adequat per una recollida més eficient dels residus dels establiments i veïnat de la zona.

A més, per tal de millorar la imatge a les zones de recollida, es formaran agrupacions de contenidors del mateix model. Actualment, n'hi ha de fins a cinc tipus diferents. Aquesta mesura permetrà una millor gestió i una imatge més harmonitzada als carrers de la ciutat.

A més, tot el parc de vehicles de recollida serà repintat de blanc, eliminant campanyes anteriors i incorporant l'escut de l'Ajuntament i l'empresa gestora. Aquesta uniformitat visual facilitarà la identificació dels vehicles de recollida i reforçarà la seva presència.

El reforç en la recollida d'escombraries inclou més recollida de voluminosos

El reforç en la recollida d'escombraries inclou més recollida de voluminosos

Iolanda Sánchez, Juan Luís Ruiz i Gerard Llobet

Iolanda Sánchez, Juan Luís Ruiz i Gerard Llobet

LA recollida de voluminosos es reforça en els punts negres de VNG

LA recollida de voluminosos es reforça en els punts negres de VNG

El reforç inclou més freqüència en la recollida selectiva

El reforç inclou més freqüència en la recollida selectiva

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració