Menú

La rotonda entre la ronda d'Europa i la ronda Ibèrica tornarà a tenir dos carrils per sentit

Comparteix:
06/07/2023 16:48

El govern decideix restituir la doble circulació després dels col·lapses de trànsit dels darrers dies

El govern de VNG ha decidit tornar els dos carrils de circulació per sentit a la rotonda de la ronda d'Europa amb la ronda Ibèrica. Després de l'entrada en funcionament els darrers dies d'una reordenació del trànsit iniciada l'anterior mandat en aquest punt, i de comprovar que a les hores punta i els caps de setmana es produeixen col·lapses de circulació, els responsables municipals han decidit recuperar el doble carril. Aquesta decisió respon també als informes emesos per la Policia Local, que ha hagut d'intervenir durant diversos moments aquesta setmana per regular el trànsit.

L'alcalde de VNG, Juan Luis Ruiz, ha demanat a l'empresa que està executant les obres una proposta per retornar la rotonda al doble carril per sentit. Aquesta proposta s'haurà de validar la setmana vinent per part de la Policia Local de VNG i aprovar per part dels serveis tècnics municipals. La voluntat de Ruiz és que el canvi es faci el més urgentment possible, garantint sempre però la seguretat per als vehicles i els vianants que circulen a la zona.

El regidor de Mobilitat, Gerard Llobet, ha explicat que l'empresa s'ha compromès a fer un nou projecte i executar-lo tan ràpidament com es pugui. L'actuació suposarà l'anul·lació de la senyalització horitzontal actual i el pintat del nou dibuix. “Aquestes obres, com altres que comencen o començaran, estan aprovades i contractades l'anterior mandat i no són actuacions d'aquest govern”, afirma Llobet, “però tenim molt clar que una obra el que no pot fer és empitjorar, com ha passat en una infraestructura clau a la ciutat i la comarca com és la ronda d'Europa”. Pel regidor de Mobilitat, aquesta és una via d'accés a altres municipis i vies, als polígons, d'ús de tot el transport públic entre altres i per aquest motiu des de fa dies, “teníem clar que si aquesta actuació no funcionava es revertiria, comptant amb tots els informes tècnics”. Gerard Llobet també ha volgut demanar públicament disculpes a la ciutadania per l'afectació durant aquests dies.

La remodelació de la rotonda que s'ha dut a terme ha comportat la modificació de les illetes que l'envoltaven i la separació de carrils segons la direcció. Aquesta actuació tenia per objectiu regular els fluxos de circulació i reequilibrar la capacitat d'absorció de trànsit de la ronda d'Europa, millorar el trànsit de sortida i la incorporació de vehicles des de la ronda Ibèrica. Després d'uns dies en funcionament els serveis municipals han comprovat que es produeixen col·lapses de trànsit en els moments de més circulació de vehicles i han decidit corregir el disseny de la circulació de la rotonda.

La rotonda entre la roda d'Europa i la ronda Ibèrica

La rotonda entre la roda d'Europa i la ronda Ibèrica

Tornaran els dos carrils per sentit a la rotonda

Tornaran els dos carrils per sentit a la rotonda

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Transport públic i mobilitat
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració