Menú

La recollida dels contenidors de cartró els diumenges retira 4.700 quilos en dues setmanes

Comparteix:
21/07/2023 14:30

El servei de reforç millora la situació però l'Ajuntament demana més col·laboració per tenir els carrers nets

El reforç d'estiu en la recollida d'escombraries a VNG ha incorporat la recollida de cartró els diumenges. Aquesta ampliació del servei, després de dues setmanes de funcionament, ha retirat dels contenidors blaus 4.700 quilos, que han servit per rebaixar els desbordaments al voltant dels punts de recollida, sobretot a la façana marítima.

Cada diumenge el camió buida al voltant de 90 contenidors de paper i cartró a la ciutat. El regidor de Serveis Urbans, Gerard Llobet, explica que "els primers dos caps de setmana s'han recollit 2.240 i 2.400 quilos cada diumenge". El regidor considera que "feia falta fer aquest reforç, sobretot a l'estiu que tenim molta més activitat i moviment a la ciutat", però afirma que no n'hi ha prou amb el sobreesforç que fa l'Ajuntament, "demanem també que la ciutadania faci aquest esforç, que els comerços, que restauració i que la ciutadania facin aquest esforç".

"A l'estiu les terrasses estan plenes, hi ha molt de moviment, i als eixos comercials" diu el regidor de Serveis Urbans, "això vol dir més cartró, més plàstics, més residus en general, en la recollida es nota molt".

L'augment en la recollida també s'està fent en els residus voluminosos fora dels contenidors. El camió que fa aquest servei nocturn, recull una mitjana de 2.700 quilos de deixalles. Gerard Llobet ha volgut remarcar que "hi ha tolerància zero amb l'incivisme" i ha demanat "l'esforç de la ciutadania per poder tenir uns carrers més nets". El regidor recorda que "és incivisme deixar escombraries fora, és incivisme, deixar cartró fora, i és incivisme, deixar voluminosos fora", i demana que s'utilitzin els serveis com la recollida concertada gratuïta de trastos.

Millorar l'aspecte dels carrers i places de VNG i augmentar els nivells de reciclatge són els objectius que es marca Llobet. "Si som capaços de fer una bona recollida, podrem anar augmentant les ràtios de reciclatge, però això no ho podem fer sols", dir, demanant la implicació i col·laboració de la ciutadania.

El servei de recollida dels diumenges buida 90 contenidors de paper i cartró

El servei de recollida dels diumenges buida 90 contenidors de paper i cartró

El regidor de Serveis Urbans, Gerard Llobet

El regidor de Serveis Urbans, Gerard Llobet

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració