Menú

Millora global en la intersecció entre la ronda d'Europa i la ronda Ibèrica

Comparteix:
25/07/2023 14:59

Es restitueix el doble carril de circulació a la rotonda i hi haurà un únic pas de vianants i bicicletes, més segur

El creuament entre la ronda d'Europa i la ronda Ibèrica tornarà ben aviat als dos carrils per sentit de mar a muntanya. Avui han començat les obres per retornar la rotonda al seu disseny primigeni. La celeritat amb la qual es vol abordar la intervenció està motivada per raons de seguretat viària. Es tracta d'una via amb una elevada intensitat de trànsit i en la qual ja s'estava treballant prèviament. Ha estat arran d'aquesta intervenció que es va detectar un increment no desitjat en les aglomeracions de vehicles.

La modificació ha estat acordada entre els diferents serveis tècnics municipals. Per aplicar les mesures de correcció cal actuar ràpidament per no accentuar ni agreujar l'enrenou i molèsties de totes les obres. L'empresa encarregada de l'actuació serà la mateixa que ja estava fent les millores en aquest punt.

Amb l'acord al qual s'ha arribat amb l'empresa es restituirà el doble carril de circulació a la cruïlla de la ronda Ibèrica amb la ronda d'Europa de nord a sud. La principal actuació serà l'eliminació de les illetes que desviaven el trànsit per tornar a fer que la ronda d'Europa mantingui els dos carrils per cada sentit de circulació (mar/muntanya).

El mateix succeirà amb la connexió de sortida amb la ronda d'Europa des de la ronda Ibèrica. Actualment, aquesta sortida desemboca a la rotonda amb un sol carril. La causa és l'embut que es crea per la desviació d'un dels dos carrils i que dona accés al polígon industrial de les Roquetes. El projecte haurà d'encabir el doble carril en el mateix espai i mantenir els enllaços per arribar a aquesta zona industrial.

Pel que fa als accessos cap al polígon del Torrent de Santa Magdalena i l'entrada cap a la ronda Ibèrica des de la ronda d'Europa es mantindran amb un únic carril de circulació.

El sobrecost de totes aquestes actuacions serà de poc més de 44.000 €. Un cop finalitzada la intervenció el pressupost total de les obres executades se situarà en els 187.000 €.

 

Connexió del carril bici per superar la ronda

La rotonda mantindrà el carril bici que l'envolta, però només ho farà per la banda de mar. A la banda muntanya el carril bici s'elimina amb l'objectiu de millorar la freqüència de pas dels vehicles. Per garantir la seguretat de vianants i ciclistes es concentrarà el seu pas per un sol punt. En aquesta zona s'accentuaran les mesures de reforç per minorar els riscos en un punt de circulació intensa tot situant senyals horitzontals i verticals, alguns dels quals seran lluminosos.

El retorn a la situació de doble carril a la ronda d'Europa comportarà reforçar amb senyalització vertical el pas de vianants i els passos per a bicicletes que connectaran amb el carril bici segregat sobre la calçada de la ronda ibèrica cap a l'oest i amb el carril bici que connecta amb el tanatori, la Vilanoveta i Sant Pere de Ribes, per l'est.

Una de les mesures que contribuirà també a garantir amb certesa el comportament d'aquests dos passos per a vianants i bicicletes serà habilitar una zona d'aturada prèvia. Aquestes àrees de protecció se situen a pocs metres del pas de vianants. Un pas que, a més a més, serà elevat. Aquest espai sobre el qual els vehicles no poden aturar-se, perquè ho han de fer abans, assegura als conductors dels carrils interiors, a l'esquerra de la via, la visibilitat dels vianants o dels ciclistes quan aquests el volen creuar.

La rotonda recupera els dos carrils per sentit

La rotonda recupera els dos carrils per sentit

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Urbanisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració