Menú

L'Ajuntament de VNG signa un conveni per construir nous habitatges destinats al lloguer social

Comparteix:
26/07/2023 14:41

Els fons Next Generation financen la construcció d'edificis energèticament eficients en solars de titularitat pública

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha signat un acord amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i el Ministerio de Transportes, Mobilidad y Agenda Urbana (MITMA) per a la promoció de fins a 196 habitatges destinats al lloguer social.

L'Ajuntament va presentar la proposta perquè fos seleccionada per al finançament dins el programa d'ajuts a la construcció d'habitatges en arrendament social en edificis energèticament eficients que preveu el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea a través dels fons NextGenerationEU.

Es tracta d'una promoció en règim de col·laboració público-privada en 8 solars de titularitat pública de la ciutat. Pel que fa al finançament, l'aportació del promotor serà d'un 86,5%, i els ajuts del MITMA suposen un 13,5%.

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Juan Luis Ruiz, ha celebrat l'acord: “és una molt bona notícia per a la ciutat i agraïm l'aposta tant del Govern d'Espanya com de la Generalitat en la promoció d'habitatge social. Com a govern municipal ja vam anunciar que una de les nostres prioritats per aquest mandat seria la política d'habitatge, i el nostre compromís ja està donant els primers fruits. En els propers anys anirem avançant en la construcció de més habitatges socials al marge d'aquest acord”.

Els habitatges estaran qualificats com a protecció oficial en règim de lloguer o cessió d'ús amb caràcter indefinit, amb arrendament social o a preu assequible. S'atorgaran prioritzant el criteri social, i el preu del lloguer estarà limitat.

La regidora d'Habitatge i Rehabilitació, Iolanda Sánchez, també ha destacat que l'objectiu de l'equip de govern per a aquesta legislatura és “treballar per ampliar el parc de lloguer social, tant a partir dels habitatges existents com de nova construcció. Es tracta de promoure i construir habitatge assequible i eficient energèticament, en sòls municipals i dotacionals, mobilitzant tots els sòls i recursos disponibles”.

El govern vol ampliar l'oferta de lloguer social a VNG

El govern vol ampliar l'oferta de lloguer social a VNG

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol, Habitatge
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració