Menú

El Correfoc millora en seguretat i manté el recorregut

Comparteix:
26/07/2023 14:36

L'Ajuntament es compromet a treballar per blindar la celebració

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú es compromet a treballar per blindar el Correfoc i demanar que es declari Festa Tradicional d'Interès Nacional. La celebració, emmarcada en la Festa Major de VNG, incorpora enguany noves mesures de seguretat, com disposar de més personal de control, sanitari i d'extinció d'incendis i manté el mateix recorregut que en anys anteriors. El sostre de Foc, a més, també millorarà amb la col·locació d'unes estructures que subjectaran les línies de pirotècnia i l'encàrrec de la instal·lació a una empresa especialitzada.

Després de la demanda d'ahir de les colles de foc de VNG per preservar el model de Correfoc, davant d'algunes propostes de modificació per qüestions normatives per part de Protecció Civil, l'Ajuntament ha reiterat que el recorregut d'aquest any es manté com sempre i s'ha compromès a fer els passos necessaris per blindar el model actual, mantenint l'essència de la festa i alhora garantint-ne la seguretat. En aquest sentit, s'han iniciat els treballs per demanar la declaració del Correfoc de VNG com Festa Tradicional d'Interès Nacional a la Generalitat de Catalunya i els responsables municipals tenen interès a fixar ja un calendari de treball amb les colles de foc, el personal tècnic i les institucions. Demà mateix es previst demanar a la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, la vilanovina Adelaida Moya Taulés, una trobada per parlar del tema.

El Correfoc se celebrarà aquest divendres, 28 de juliol, a partir de les 22.30 h, amb la participació del Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú, el Ball de Diables de Tarragona, el Ball de Diables de Torredembarra, el Ball de la Colla de Diables de la Collada - Els Sis Camins, les Diablesses de la Geltrú, el Ball d'Enveja, la Colla de Diables Tronats de Mar, el Drac de Vilanova i la Geltrú, la Carpa Juanita i Porró i el Drac de la Geltrú.

El recorregut sortirà de la plaça de les Neus i passarà pel carrer de la Bomba, la plaça de Sant Antoni, el carrer de l'Església, la plaça de Pau Casals, el carrer de Sant Antoni, la Plaça Llarga, el carrer dels Mercaders, la plaça de les Cols, el carrer de Sant Gregori, la Rambla Principal, el carrer de Colom, el carrer Sant Sebastià acabant a la plaça de la Vila amb el sostre de Foc. Enguany l'entrada no serà pel carrer de la Fruita per les obres que hi ha.

Pel que fa a les noves mesures de seguretat, aquest any totes les colles de foc incorporen a les cercaviles un extintor facilitat per l'Ajuntament. A més també s'incrementa el personal de control, el personal sanitari i el personal d'extinció d'incendis. Consulta aquí els consells de seguretat per al Correfoc i actes amb pirotècnia.

 

El Correfoc de Vilanova i la Geltrú

El dia 1 d'agost de 1992 va sortir el primer Correfoc a la ciutat de Vilanova i la Geltrú, dins del marc de la Festa Major. El recorregut, que es manté des de l'inici, està concebut per treure el màxim profit de l'espectacle: carrers estrets on els participants viuen la intensitat del foc, carrers amples on els espectadors gaudeixen del Correfoc i places on les colles es poden lluir.

La Generalitat de Catalunya reserva la denominació de festa tradicional d'interès nacional a les celebracions recuperades, reconstruïdes o de nova creació, amb una trajectòria mínima de vint-i-cinc anys de celebracions ininterrompudes, que hagin assolit caràcter identitari i que tinguin una projecció nacional.

El sostre de foc d'aquest any millorarà en seguretat

El sostre de foc d'aquest any millorarà en seguretat

El recorregut serà el mateix que en anys anteriors

El recorregut serà el mateix que en anys anteriors

Suport a la petició de declaració de Festa Tradicional d'Interès Nacional

Suport a la petició de declaració de Festa Tradicional d'Interès Nacional

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració