Menú

Corresponsals VNG fa una crida a joves de la ciutat per a participar activament

Comparteix:
31/07/2023 13:52

Una trentena de joves de diversos instituts organitzen activitats i fan d'altaveus de les informacions d'interès del jovent

El grup de voluntaris i voluntàries Corresponsals VNG fa una crida per a que altres joves s'impliquin i s'incorporin al projecte. Actualment està format per 30 joves de diversos instituts de Vilanova i la Geltrú, que formen un grup motor potent, amb moltes iniciatives i voluntat d'aportar a la ciutat.

Al llarg d'aquest primer any de recorregut, els Corresponsals han anat assumint el paper d'altaveus de les informacions més rellevants d'interès del jovent, i conjuntament amb els tècnics de la Regidoria de Joventut han organitzat diverses activitats que trobaven a faltar a la ciutat per als joves menors d'edat: el torneig de volei platja del mes d'abril en el que van participar més d'un centenar de joves de la ciutat, o la festa saludable per a menors d'edat a La Nau de Joventut el mes de juny amb la participació de 400 persones.

 

Corresponsals VNG a les xarxes

Cada diumenge a les 6 de la tarda, des del TOC emeten en directe a través de Youtube el programa “El Gran Tsunami, l'onada que no para”, que repassa, entre molts altres temes, l'agenda d'activitats més rellevants de la ciutat que poden ser d'interès per al jovent, fent especial èmfasi en esdeveniments com El Tingladu o la Festa Major, de la que estan fent un seguiment exhaustiu. En les darreres emissions han tingut més de 800 seguidors, fet que constata l'èxit i la repercussió quan una iniciativa es fa entre iguals. L'èxit dels Corresponsals a les xarxes es pot constatar també als seus comptes d'Instagram, TiKTok o Twitch, on el dia 4 faran un programa especial de Festa Major.

Aquesta setmana les Corresponsals s'han trobat amb la regidora de Joventut, Rosalía Márquez, i li han explicat el funcionament del grup de joves i les noves iniciatives que els agradaria emprendre. En un exercici de participació democràtica i activa del jovent, també han traslladat a l'Ajuntament les necessitats que han detectat i que caldria impulsar des de l'acció municipal. Les i els joves Corresponsals han evidenciat que el jovent de la ciutat s'implica en qüestions socials que reverteixen en benefici de tota la comunitat, trencant l'erroni estereotip que algunes persones tenen que els joves tan sols són individualistes.

La trentena de Corresponsals s'han organitzat en grups de treball per temes per tal de ser més efectius i poder desenvolupar un major nombre d'accions al llarg del proper curs escolar. És per això que fan una crida a totes les persones joves que vulguin aportar idees i ganes, i vulguin implicar-se en l'organització d'actes tenint un paper actiu, que s'adrecin a l'Oficina Jove Garraf (al TOC, carrer de Sant Sebastià, 11) per entrar a formar part del grup de Corresponsals.

 

Com van sorgir els Corresponsals VNG

Des de fa 5 cursos escolars la Regidoria de Joventut impulsa i dinamitza el projecte Antenes als centres de secundària, batxillerat, PFI i centres oberts per a fomentar i implicar els joves delegats i delegades de classe en l'amplificació de les informacions entre iguals i el disseny i desenvolupament d'activitats i serveis del seu interès. També per a fomentar l'arrelament i el sentiment de pertinença a la ciutat.

El curs passat van participar directament al programa Antenes 210 joves delegats i delegades de classe. D'aquestes, 5 joves van poder participar al Encuentro ibero-peninsular de corresponsales juveniles, impulsat per l'INJUVE, a Mollina, Málaga. D'aquesta experiència formativa i engrescadora, les joves vilanovines en van tornar amb moltes idees, voluntat i iniciativa per a impulsar a la nostra ciutat la figura i les responsabilitats dels Corresponsals, vinculant-se des d'aquell moment a l'Oficina Jove Garraf de l'Ajuntament.

Els i les joves Corresponsals s'han reunit amb la regidora de Joventut, Rosalía Márquez

Els i les joves Corresponsals s'han reunit amb la regidora de Joventut, Rosalía Márquez

Els Corresponsals també han fet una jornada de treball a l'Oficina Jove

Els Corresponsals també han fet una jornada de treball a l'Oficina Jove

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Joves
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració