Menú

Vilanova i la Geltrú tindrà un Pla per dissenyar el futur de la ciutat

Comparteix:
31/07/2023 21:40

El Ple municipal aprova la creació del consell assessor del Pla Estratègic 2030

Vilanova i la Geltrú tindrà un Pla Estratègic per dissenyar la ciutat del futur. El Ple municipal ha aprovat la creació del consell assessor del Pla Estratègic VNG 2030, que estarà presidit per l'exalcalde Sixte Moral i format per una representació de cada grup polític municipal, la Federació d'Associacions de Veïns, la UGT, CCOO, la FEGP, la Cambra de Comerç, el Gremi d'Hostaleria, Viu Comerç, el Col·legi d'Enginyers Tècnics i la UPC, a més de 15 persones a títol individual.

L'alcalde, Juan Luís Ruiz, ha explicat que la voluntat del govern municipal és "impulsar un debat al voltant del futur de la nostra ciutat, ser capaços de dibuixar la ciutat del 2030, del 2035". Ruiz ha avançat que també hi haurà debats sectorials, amb la participació d'entitats i agents dels diferents àmbits i ha mostrat el seu interès de posar-lo en marxa entre setembre i octubre.

Carlos Remacha, portaveu del PP, s'ha mostrat a favor de la creació del consell i ha ofert la col·laboració de la seva formació, "des del PP intentarem ser el màxim de constructius dins d'aquest òrgan".

Tània Reyes, regidora de la CUP, ha posicionat la seva formació en contra del nou organisme perquè "més enllà de qüestionar la seva utilitat, considerem que no hi són representades moltes entitats de la ciutat".

Blanca Albà, de Junts per Catalunya, ha explicat l'abstenció de la seva formació perquè la creació del consell assessor "ha estat poc participativa a l'hora d'escollir els membres no polítics, creiem que hauríem hagut de tenir major participació".

Marc Segarra, de Transformem VNG, ha incidit també en el fet que "no s'ha fet de manera prou consensuada, cal treballar de manera consensuada de quin és el model de ciutat que volem".

El regidor d'ERC Jordi Medina ha demanat deixar el punt sobre de la taula perquè "aquest consell no representa la pluralitat de la nostra ciutat, s'ha volgut constituir a correcuita, sense escoltar els diferents grups".

La creació del consell assessor del Pla Estratègic VNG 2030 s'ha aprovat amb els vots a favor dels partits de govern (PSC i Vilanova en Comú Podem) i del PP, l'abstenció d'ERC i el vot en contra de Transformem VNG i la CUP.

Un altre dels punts destacats en la sessió plenària ha estat el nomenament dels Pabordes de la Festa Major 2024. A proposta de les assemblees de les entitats seran organitzadors de la festa Damià Pérez, Neus Martí, Roger Martí i Albert Hernández, i a proposta de la Junta de Portaveus municipal, Gerard Rigol, Maribel Borràs i Salvador López.

La sessió ordinària de juliol també ha donat llum verda a la creació de la comissió informativa de caràcter específic per a l'elaboració del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Vilanova i la Geltrú. El regidor d'Urbanisme, Gerard Llobet, ha mostrat la seva voluntat d'arribar en aquest mandat "a algunes concrecions pel que fa al planejament urbanístic". El punt ha estat aprovat per unanimitat.

En el Ple d'avui s'ha aprovat també, entre altres punts, la modificació del catàleg de llocs de treball i del pressupost municipal per crear nous comandaments a l'organització.

En l'apartat de mocions s'han aprovat les propostes de Transformem VNG per l'enfortiment dels mercats, per la implementació de les regidories de barri i pel reforç i projecció del comerç de proximitat. La moció de Junts per Catalunya sobre els carrils bici ha decaigut.

Sessió ordinària de juliol del Ple de l'Ajuntament de VNG

Sessió ordinària de juliol del Ple de l'Ajuntament de VNG

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració