Menú

L'urbanisme, l'habitatge, la mobilitat, l'organització interna i el model de futur, prioritats per VNG

Comparteix:
01/08/2023 14:04

El govern destaca la creació de la comissió per un nou Pla d'Ordenació Urbanística i la del consell assessor del Pla Estratègic

El govern de VNG ha valorat positivament el primer ple ordinari del mandat, que ahir va aprovar, entre altres qüestions, la creació de la comissió informativa de caràcter específic per a l'elaboració del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Vilanova i la Geltrú, i la del consell assessor del Pla Estratègic VNG 2030.

L'alcalde, Juan Luis Ruiz, posa èmfasi en aquestes qüestions, per un costat la comissió especial per impulsar un nou Pla General a VNG, "aquest era un dels nostres compromisos com a govern, que en el primer ple ordinari ja puguem aprovar la comissió especial reafirma el compromís que l'urbanisme sigui prioritari", i per l'altre l'aprovació del Consell Assessor del Pla Estratègic, que "també era un compromís que teníem, començar un debat al voltant del futur de la nostra ciutat, un debat amb el màxim consens possible".

La segona tinenta d'alcaldia, Iolanda Sánchez, també ha destacat l'aprovació definitiva del Pla Local d'Habitatge en el Ple d'ahir. "Aquest govern demostra una nova actitud i una nova manera de treballar", afirma Sánchez, "no venim a fer un revisionisme total de tot allò que va fer l'anterior govern, sinó que anem a fer accions clares que són motiu de transformació". Per la segona tinenta d'alcaldia, el document plantejava unes "estratègies i uns objectius vàlids, que són l'impuls que ha de fer l'Ajuntament per proposar un parc públic d'habitatge social, així com treballar en les polítiques de rehabilitació i eficiència energètica, i donar tot el suport a l'emergència habitacional".

Pel que fa a l'organització interna, el Ple va aprovar la modificació del catàleg de llocs de treball i del pressupost municipal per crear nous comandaments a l'organització. El portaveu del Govern, Gerard Llobet, ha explicat que es tracta de recuperar la figura dels coordinadors, i també la figura del director d'urbanisme. Pel regidor Llobet, l'Ajuntament "necessita un equip de coordinació, que ja havia existit. El que volem són equips que coordinin serveis, persones i recursos per tal de fer un Ajuntament més transversal, transparent, participatiu i innovador".

En l'apartat de mocions del Ple de juliol, es van aprovar tres propostes presentades per Transformem VNG. L'alcalde ha celebrat "que tractin tres temes que ja hem treballat en aquest mes i mig de govern municipal", com són el trasllat del mercadal del parc de Baix-a-mar, el reforç al comerç de proximitat i la figura dels regidors de barri. En aquest sentit, Juan Luis Ruiz ha dit, per exemple, que el trasllat de les parades del mercat del dissabte "s'està treballant, i ja hi ha una proposta perquè després de l'estiu es pugui fer efectiva".

Sobre la quarta moció del ple d'ahir, presentada per Junts per Catalunya sobre els carrils bici, i que no va prosperar, l'alcalde avança que "nosaltres reformularem la política de mobilitat en el sentit que cal fer un estudi de mobilitat urbana sostenible a la nostra ciutat".

La segona tinenta d'alcaldia, l'alcalde i el portaveu del Govern

La segona tinenta d'alcaldia, l'alcalde i el portaveu del Govern

Sessió ordinària de juliol al Ple municipal, ahir

Sessió ordinària de juliol al Ple municipal, ahir

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració