Menú

Punt final a la Festa Major 2023 que ha destacat per la participació multitudinària

Comparteix:
07/08/2023 10:52

Vuit mil persones al concert de The Tyets i 40.000 espectadors al castell de focs artificials

Amb la presa de procuració dels pabordes de la Festa Major 2024 es va posar el punt final a la celebració d'enguany de la Mare de Déu de les Neus, que ha destacat per la pluralitat d'actes, la participació multitudinària i pel civisme.

El concert del grup català The Tyets, a la plaça del Port la matinada del 5 d'agost va comptar amb la presència de 8.000 persones i el castell de focs artificials previ, el 4 d'agost a la nit, amb 40.000 espectadors.

La regidora de Cultura, Teresa Llorens, creu que "ha estat una excel·lent Festa Major" i valora molt positivament la feina de la pabordia, "han aconseguit engrescar la gent" afirma, i "han incorporat actes que han permès que la ciutadania fos protagonista", en referència a propostes com la Menuda Cercavila de Festa Major. La regidora també ha destacat el fet que "estem en un moment d'explosió, de la gent, amb ganes de participar, de ser-hi".

En la seva intervenció en la presa de procuració de la nova pabordia, l'alcalde, Juan Luís Ruiz, va donar les gràcies als pabordes 2023 "per aquesta magnífica Festa Major" i als organitzadors de la festa 2024 els va encoratjar en la seva tasca, "teniu un compromís molt important" tot recomanant-los que "escolteu molt als pabordes sortints".

En el comiat dels pabordes d'aquest any, ple de moments emocionats i emotius, els organitzadors recordaven que "us vam demanar que us féssiu vostra la Festa Major i ens ho heu pagat amb escreix". La pabordia sortint va fer memòria, "des del primer instant hem volgut apropar tothom a la festa" i van tenir paraules d'agraïment per a totes les entitats, persones, i empreses col·laboradores per la seva implicació. En l'acte també hi va haver moments de reivindicació, tot reclamant més dotació econòmica per la Festa Major.

Els pabordes 2024, Damià Pérez, Neus Martí, Roger Martí, Albert Hernández, Gerard Rigol, Maribel Borràs i Salvador López, també van intervenir, i van mostrar el seu compromís "d'escoltar-vos a totes i tots, des del més petit fins al més gran" a l'hora d'organitzar la festa de l'any que ve.

Pel que fa a la valoració general de tota la festa, Teresa Llorens ha remarcat també que no s'han produït incidents greus i ha fet balanç dels Punts Lila, presents en quatre dels concerts de Festa Major, per fer prevenció i atenció davant de la violència masclista. En total, s'han realitzat 470 accions de sensibilització i no s'ha produït cap fet destacable. "És un element important poder haver fet sensibilització" diu la regidora, "les valoracions que els arriben a les professionals del Punt Lila per part de les persones que s'hi adrecen són molt positives”. Les responsables destaquen també la bona coordinació entre tots els agents presents als esdeveniments.

Acte de presa de procuració, al jardins del Museu Papiol

Acte de presa de procuració, al jardins del Museu Papiol

Intervenció de la pabordia 2023

Intervenció de la pabordia 2023

La pabordia de la Festa Major 2024

La pabordia de la Festa Major 2024

Intervenció de la regidora de Cultura, Teresa Llorens

Intervenció de la regidora de Cultura, Teresa Llorens

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració