Menú

Juan Luis Ruiz, nou president de la Mancomunitat Penedès Garraf

Comparteix:
07/08/2023 14:39

El saló de Plens de l'Ajuntament vilanoví ha acollit l'assemblea constituent per al mandat 2023-2027

La Mancomunitat Penedès Garraf ha celebrat l'assemblea de constitució de l'entitat per a la legislatura 2023-2027 a Vilanova i la Geltrú. Una assemblea que ha servit per escollir el qui serà el nou president, l'alcalde vilanoví Juan Luis Ruiz.

L'acte l'ha obert el president en funcions, l'alcalde de Torrelles de Foix Sergi Vallès, recordant que la Mancomunitat “és una de les millors institucions de Catalunya i de la Vegueria, perquè no hi ha discussions polítiques, i tot el que decidim arriba realment al territori”.

Constituïda la mesa d'edat i comprovades les credencials dels vocals representants dels 35 municipis que formen part de l'ens, s'ha presentat una única candidatura per a la presidència dels propers 4 anys, i s'ha votat a favor per majoria absoluta, amb l'abstenció de 9 dels municipis.

Un cop proclamat president, Juan Luis Ruiz ha agraït el suport i ha destacat la responsabilitat de presidir aquest instrument al servei dels ajuntaments, una institució de prestació de serveis,

En el seu discurs, Ruiz ha parlat de la voluntat d'afavorir un desenvolupament sostenible i equitatiu a tots els municipis del territori, i ha ofert la mà estesa al diàleg a tots els alcaldes i alcaldesses, “per assolir el progrés, treballant conjuntament per desenvolupar i millorar els serveis que ofereix la Mancomunitat”.

El nou president ha volgut rubricar el seu compromís amb el servei a la ciutadania amb l'objectiu de “construir un futur més pròsper i assolir un territori generador d'oportunitats, on les persones i el medi ambient siguin al centre de les nostres accions”.

Ruiz ha destacat com a punt de partida l'acord d'inversions de la Diputació de Barcelona, que permetrà innovar i modernitzar el funcionament de la Mancomunitat, però també s'ha compromès a buscar el diàleg i la complicitat de la Generalitat de Catalunya.

El nou president s'ha mostrat satisfet d'aquest nou pas per avançar en el lideratge que Vilanova i la Geltrú vol assumir, com a ciutat amb més habitants, en el conjunt del territori.

 

Què fa la Mancomunitat

La Mancomunitat Penedès-Garraf va néixer a principis dels vuitanta amb l'objectiu de sumar esforços i mitjans per cobrir de manera conjunta les necessitats del territori.

Es tracta d'una administració local formada per l'associació voluntària de 35 ajuntaments de les comarques de l'Alt i Baix Penedès i el Garraf, amb la missió de realitzar i prestar serveis en comú.

Presta diferents serveis públics a la ciutadania, com la gestió de residus,    l'abastament d'aigua potable i el tractament d'aigües residuals, el Servei d'Iniciatives Econòmiques, l'enllumenat públic o el servei de prevenció i extinció d'incendis.

L'assemblea s'ha celebrat al saló de Plens de l'Ajuntament vilanoví

L'assemblea s'ha celebrat al saló de Plens de l'Ajuntament vilanoví

Fotografia dels alcaldes i regidors assistents a l'assemblea

Fotografia dels alcaldes i regidors assistents a l'assemblea

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració