Menú

Tot a punt perquè al setembre el mercadal del parc de Baix-a-Mar es traslladi de nou als voltants del Mercat del Centre

Comparteix:
08/08/2023 12:24

Quant al mercadal de divendres a la rambla de la Pau, la voluntat del govern és ampliar-lo i millorar-ne l'oferta

Al setembre el mercadal dels dissabtes tornarà a la seva antiga ubicació, al costat del Mercat del Centre. El Govern municipal ja ha enllestit la reubicació de les parades i les seves característiques per fer efectiu aquest trasllat.

Aquesta era una demanda que feien, des de fa temps, tant els paradistes de l'interior del Mercat del Centre com els comerços del voltant. Quant als propis paradistes del mercadal, la gran majoria d'ells estan d'acord amb la proposta, tot i que caldrà adaptar les dimensions de les parades a les mesures de seguretat que cal garantir. És per això que s'hauran de reduir les seves mides entre un 15 i un 20 % per tal de poder encabir al voltant de l'edifici del mercat les 120 parades de què consta el mercadal, garantint així les distàncies de seguretat.

L'alcalde de la ciutat, Juan Luís Ruiz, va explicar en roda de premsa posterior al ple que “ja s'estava treballant en aquest mes i mig de Govern perquè el mercadal es tornés a ubicar al centre. De la mateixa manera, el 8 de juliol la regidora Eva Bolaño ja va tenir contactes amb els paradistes. Ara mateix ja hi ha una proposta planificada i dibuixada perquè després de l'estiu es pugui fer efectiu aquest trasllat”.

El mercadal de dissabte es va haver de traslladar a la banda de Mar per donar resposta a les directrius sanitàries que calia implementar arran de la pandèmia de la Covid-19. Així, les parades de tèxtil, cosmètica i parament de la llar es van moure cap al parc de Baix-a-Mar, mentre que les d'alimentació van quedar instal·lades al voltant de l'edifici del mercat.

La regidora de Mercats Municipals , Eva Bolaño ha explicat que “després de la petició del retorn del Mercadal de roba i accessoris de quasi la totalitat dels paradistes del Mercat de Centre, alguns dels petits comerços, la restauració dels voltants i molts dels mateixos marxants —tenint en compte que històricament han conviscut junts i que quan van marxar hi havia la garantia del retorn—, el govern ha decidit que el Mercadal torni al centre, maximitzant la seguretat i aplicant el pla d'autoprotecció”.

Així mateix, Eva Bolaño valora amb optimisme aquest retorn. “Veig un nou futur per al mercadal del centre, amb canvis importants que el faran més atractiu, professional i dinàmic. A partir del canvi vindrà el seu moment de projecció”.

Quant al mercat del divendres a baix a mar, la regidora ha afegit que “hi ha la intenció d'ampliar en parades i varietat d'oferta el mercadal de divendres ubicat a la rambla de la Pau”.

El mercadal de dissabte torna al centre aquest setembre

El mercadal de dissabte torna al centre aquest setembre

S'adaptaran les mides de les parades a les mesures de seguretat pertinents

S'adaptaran les mides de les parades a les mesures de seguretat pertinents

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Comerç, Consum, Mercats
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració