Menú

Les platges de VNG tanquen la temporada d'estiu consolidant-se com espai per a usos diversos

Comparteix:
06/10/2023 11:17

Bones condicions per al bany, múltiples activitats esportives i d'oci i poques atencions greus del servei de socorrisme

Les platges de VNG han tancat la temporada d'estiu amb un balanç positiu destacant la consolidació com a espai d'usos múltiples. Ribes Roges, el Far, Adarró, la República, Sant Gervasi, Aiguadolç, Ibersol i Platja Llarga han gaudit de bona qualitat en l'aigua de bany i han estat espais adequats per activitats esportives i d'oci.

El regidor de serveis urbans, Gerard Llobet, aposta per les platges “com a un dels grans espais de la ciutat, de gaudi, de conservació i de promoció", i creu que és possible la convivència entre el bany, l'oci, la pràctica esportiva i la conservació mediambiental.

La platges de Ribes Roges, per exemple, és espai de nidificació del Corriol Camanegre (Charadrius alexandrinus). El corriol és una espècie crítica i vulnerable, quasi en el rang de perill d'extinció. El primer balanç apunta que s'ha continuat consolidant la nidificació a les nostres platges, amb parelles reproductores, algunes de l'any passat. S'han registrat amb èxit més de 25 pollets, fet que denota una alta supervivència entre la posta d'ous i l'eclosió.

En l'àmbit esportiu i de promoció de la ciutat, les platges de Vilanova i la Geltrú han estat l'escenari durant els mesos d'estiu d'una desena de competicions, sobretot de vòlei platja i tambeach. A més les pistes esportives són espai habitual d'entrenament de diversos clubs locals i també punts de sortida i arribada de proves com l'aquatló.

Per la pràctica d'esports nàutics VNG disposa d'un canal de natació i de diversos canals de sortida d'embarcacions. Cal destacar que aquesta temporada s'ha dut a terme la promoció d'una nova modalitat esportiva, la marxa aquàtica.

D'altra banda, els diferents xiringuitos ubicats a les platges han valorat positivament la temporada, malgrat que les condicions climatològiques "han estat dures". Els concessionaris consideren positiu, per exemple, el servei de bus llançadora que funciona al llarg de l'estiu des de davant de l'aparcament del Leroy Merlin.

Pel que fa al servei de salvament i socorrisme, cal dir que ha fet un total de 432 atencions en casos lleus, 41 de greus, 28 rescats i 25 evacuacions. Al llarg de la temporada, que es va iniciar el 15 de maig a Ribes Roges i l'1 de juny a la resta de platges, s'ha produït una mort per ofegament.

Gossos a la platja i pesca recreativa

Entre els mesos de maig i setembre no es permet anar amb gossos a les platges de VNG. Aquesta restricció està vigent tot l'any a la platja Llarga, que és un espai protegit, i a la platja de Ribes Roges s'inicia l'1 de març, pcoincidint amb l'inici de la temporada de nidificació del corriol camanegre.

Tampoc es permet durant la temporada de bany la pesca recreativa entre les 8 del matí i les 9 del vespre a la platja. La resta de l'any és lliure.

Caseta de socorrisme a Ribes Roges

Caseta de socorrisme a Ribes Roges

La marxa aquàtica, una activitat que s'ha iniciat aquest any a les platges vilanovines

La marxa aquàtica, una activitat que s'ha iniciat aquest any a les platges vilanovines

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Ciutat verda, Espai públic, Esport, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració