Menú

Vilanova i la Geltrú se suma als actes del Dia Mundial de la Salut Mental

Comparteix:
09/10/2023 14:51

L'alumnat de secundària tornarà a participar a la Fira del Benestar Emocional Comunitari

El 10 d'octubre es commemora el Dia Mundial de la Salut Mental amb l'objectiu de sensibilitzar la societat sobre els trastorns mentals, lluitar contra l'estigmatització que pateixen les persones afectades, i impulsar iniciatives que en millorin l'atenció.

Aquest 2023, el Dia Mundial de la Salut Mental se celebra sota el lema “Salut Mental, dret humà universal”, i vol posar el focus en les vulneracions de drets que encara pateixen les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies.

A Vilanova i la Geltrú els actes començaran el mateix dimarts amb la lectura del manifest a càrrec de representants d'entitats de la Taula de Salut Mental del Garraf i d'alumnes del col·legi Divina Providència. Serà a les 12 h a la plaça de la Vila, en un acte organitzat per Grup ATRA, la Taula de Salut Mental del Garraf i l'Ajuntament.

A la tarda, de 16 a 18 h, l'Oficina Jove Garraf, a través del projecte Parla'n, acollirà un taller gratuït de tècniques de relaxació i respiració conscient.

L'endemà, dimecres 11, l'Associació de Familiars i Afectats per Malaltia Mental del Garraf (AFAMMG) celebrarà el Dia Mundial de la Salut Mental a l'hort sociolaboral i de benestar emocional de la Masia Nova. A les 10.30 h es farà un taller sobre drets i salut mental i elaboració de murals. A les 11.30 h es farà una visita de les instal·lacions per part de les regidores de Salut Pública, Gisela Vargas, i d'Ocupació i Inclusió, Míriam Pérez. A les 12 h, acte institucional i lectura del manifest de l'entitat.

Les activitats continuaran dimarts 24 d'octubre a les 17.30 h amb una xerrada a càrrec de l'Associació Contra l'Anorèxia i la Bulímia: “Prevenim els TCA des de casa”, dins el cicle de xerrades de l'IMET. L'acte està adreçat a famílies.

El dia 26 se celebrarà un acte adreçat a docents d'educació secundària: les Jornades del Programa Salut i Escola sobre benestar emocional i salut mental. A la sala d'actes de la biblioteca Armand Cardona, de 17 a 20 h, organitzada pels Serveis Educatius del Garraf i l'Ajuntament.

Segona edició de la Firabec

I divendres 27 d'octubre se celebra la segona edició de la Firabec Jove, fira de recursos i entitats per al benestar emocional de les persones joves. Al parc de Baix-a-Mar, de 9 a 14.30 h. La fira, adreçada a l'alumnat de 3r i 4t d'ESO, està organitzada per l'Ajuntament i la Taula de Salut Mental del Garraf.

Pel que fa altres activitats al voltant de la salut mental, durant el mes d'octubre se celebren diversos tallers de benestar emocional a diferents centres educatius de la ciutat per part de l'Oficina Jove Garraf. A banda, l'IMET acollirà del 30 d'octubre al 3 de novembre l'exposició “Art i benestar emocional”, oberta a la participació de tothom, amb obres de dibuix/pintura, escrits/literatura, fotografia o escultura relacionades amb la salut mental i el benestar emocional.

Per participar-hi cal portar les obres a la consergeria de l'IMET els dies 19 i 20 d'octubre, o escriure a blozano@imet.cat.

Al web de l'Ajuntament pots consultar tots els recursos per a la salut mental i el benestar emocional disponibles a VNG.

Els alumnes de secundària podran tornar a gaudir de la Firabec

Els alumnes de secundària podran tornar a gaudir de la Firabec

La Fira del benestar comunitari jove inclou activitats de tot tipus

La Fira del benestar comunitari jove inclou activitats de tot tipus

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Joves, Salut
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració