Menú

L'Oficina Jove Garraf ofereix una nova assessoria de salut al TOC

Comparteix:
06/11/2023 12:14

Servei confidencial i gratuït de l'entitat Colors Sitges Link per fer proves ràpides de malalties de transmissió sexual

L'espai del TOC al carrer de Sant Sebastià, seu de l'Oficina Jove Garraf, oferirà a partir d'aquest dimarts 7 de novembre un punt de proves ràpides per detectar els virus VIH, sífilis i hepatitis C.

El Pla Local de Joventut 2023-2027 contempla com un dels objectius destacats desenvolupar accions per a disminuir les conductes de risc associades a la salut dels i les joves, i promoure hàbits i conductes saludables. Amb la intenció d'abordar i donar eines a la ciutadania per fer prevenció de les malalties de transmissió sexual, les regidories de Joventut, Salut i Equitat han signat un conveni amb l'entitat Colors Sitges Link, per a que una tarda al mes, els dimarts, de 16 a 19 h, ofereixi la possibilitat de fer-se les proves ràpides de manera totalment confidencial i gratuïta en un dels despatxos de les assessories de l'Oficina Jove Garraf. Aquesta entitat disposa d'un conveni amb l'Agència de Salut Pública per treballar en temes de prevenció i poder fer proves a la seva seu de Sitges. A partir d'ara podrà realitzar aquests tests també a VNG el primer dimarts de cada mes.

En què consisteix la prova ràpida?

La prova ràpida consisteix en l'obtenció d'una petita mostra de sang, mitjançant una punxada en un dit, que permetrà fer una prova de VIH, de sífilis i d'hepatitis C, i disposar dels resultats en 15 minuts.

Quina eficàcia té la prova ràpida de VIH?

És una prova ràpida de 4a generació que pot detectar la presència de VIH passades dues setmanes des de la pràctica de risc que es vulgui descartar. L'eficàcia del positiu és molt elevada, però s'haurà de confirmar sempre amb una segona prova (Western Blot).

Si el resultat és negatiu i ja ha transcorregut un mes de la pràctica de risc, l'eficàcia de la prova serà del 95%. Es podrà descartar de forma definitiva la possibilitat d'una infecció per VIH una vegada hagin transcorregut 3 mesos.

Qui pot fer-se la prova ràpida?

Qualsevol persona que hagi tingut una pràctica de risc o que sigui sexualment activa i es vulgui realitzar controls periòdics de VIH.

Aquest servei és anònim, confidencial i gratuït. Per accedir-hi cal reservar cita per WhatsApp al 649012044 o per correu electrònic a vih@colorssitgeslink.org indicant “Proves Vilanova”. El resultat de les proves s'obté en 15 minuts, i hi ha la possibilitat de descartar VIH, sífilis i hepatitis C. L'entitat està treballant amb la possibilitat d'incrementar la detecció a altres malalties de transmissió sexual en un futur.

A banda del test, l'entitat oferirà informació i recursos sobre el VIH i altres infeccions de transmissió sexual. La voluntat és oferir atenció, assessorament i suport emocional en tot moment, en un entorn privat i lliure de prejudicis com és l'Oficina Jove Garraf, espai de referència dels serveis a la joventut.

Les primeres dates per poder fer les proves són el 7 de novembre i el 5 de desembre de 2023.

L'assessoria de salut del TOC

L'assessoria de salut del TOC

L'Oficina Jove al carrer de Sant Sebastià

L'Oficina Jove al carrer de Sant Sebastià

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Dones, Joves, Salut
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració