Menú

La Xarxa de Biblioteques Municipals organitza la Setmana del Còmic, del 13 al 18 de novembre

Comparteix:
08/11/2023 13:18

Tallers, exposicions, projeccions i cinefòrum són algunes de les activitats programades pels amants d'aquest gènere literari

Del 13 al 18 de novembre se celebra a Vilanova i la Geltrú la Setmana del Còmic, amb tot un seguit d'activitats organitzades per la Xarxa de Biblioteques Municipals. Les propostes, totes elles relacionades amb el món del còmic, gènere en què la Biblioteca Armand Cardona Torrandell està especialitzada, estan pensades perquè en puguin gaudir públics de totes les edats.

La Setmana del Còmic comença dilluns dia 13 a la Biblioteca Armand Cardona, amb una trobada amb l'autor de còmics, Jorge Fornés, amb qui el públic assistent podrà comentar el còmic Rorschach. Dimarts, hi ha prevista la projecció i cinefòrum de Persèpolis de Marjane Satrapi i Vincent Paronnaud. La dinamització d'aquesta activitat anirà a càrrec de Jaume Felipe, bibliotecari especialitzat en cinema i director del Cineclub de Vilafranca del Penedès.


Dijous dia 16 s'inaugura l'exposició Jorge Fornés, a la Biblioteca Armand Cardona. La mostra, que es podrà visitar fins al 5 de gener, recull alguns dels dibuixos originals protagonistes de les publicacions d'aquest autor vilanoví, considerant actualment com un dels dibuixants més destacats del còmic nord-americà.

Amb l'objectiu d'apropar el món del còmic a totes les edats, s'han programat diversos tallers pel divendres 17 de novembre:

- taller de dibuix Chibi, per a nens i nenes de 1r a 4t de primària Inscripcions

taller de dibuix amb cafè, per a nois i noies de 5è de primària a 2n de l'ESO Inscripcions

taller de còmic Laboratori de personatges, per a infants a partir de P4 i fins a 1r de primària Inscripcions.

 

Tots ells es faran a la plaça de la Vila, al davant de la Biblioteca Joan Oliva. Un espai que també acollirà una parada de venda de productes de pastisseria decorats amb motius de còmic, i una parada de venda de llibres, on els autos Albert Carreras i Rosa Codina signaran els seus llibres.

Les activitats continuaran dissabte dia 18 de novembre a la Biblioteca Armand Cardona amb una Micro Fira de Fanzines, amb autores i autors locals, un taller d'estampat amb l'ocell logotip de la Setmana del Còmic, per a totes les edats, i un taller Fanzine Expres, a càrrec de l'il·lustrador de còmics i fanzines, Chema Peral. Aquest taller està adreçat a majors de 12 anys. Inscripcions

Per tal de promocionar la Setmana del Còmic, les biblioteques Joan Oliva i Armand Cardona, i les llibreries Abacus, A tres tintes, La Mulassa i Pow còmics, decoraran els seus aparadors.

 

Més informació https://biblioteques.vilanova.cat/

El cartell de la Setmana del còmic, obra de Chema Peral

El cartell de la Setmana del còmic, obra de Chema Peral

Activitats del 13 al 18 de novembre

Activitats del 13 al 18 de novembre

L'objectiu és apropar el còmic a totes les edats

L'objectiu és apropar el còmic a totes les edats

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Biblioteques
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració