Tots els aliments que es recullin aniran destinats a l'Economat
L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú fa una crida a la ciutadania per col·laborar aportant aliments a la 15a edició del Gran Recapte divendres 24 i dissabte 25 de novembre, i també al voluntariat per aconseguir unes 300 persones que puguin cobrir algun torn als 25 supermercats i botigues participants.
Els aliments que es recullin als supermercats de la ciutat aniran a parar a l'Economat, una quantitat que en un Gran Recapte pot arribar a les 40 tones, i que contribuiria a pal·liar la manca d'aliments que hi haurà a partir d'ara, ja que la Unió Europea ha deixat d'enviar aliments als bancs d'aliments.
Això, sumat a l'augment del preu de la cistella de la compra, implica que a partir d'ara caldrà comprar més volum de producte amb pressupost municipal per garantir que sempre estigui a les prestatgeries de l'Economat.
La regidora d'Acció Social i Dependència, Gisela Vargas, ha animat tothom qui pugui a col·laborar amb el Gran Recapte, “una iniciativa solidària que permet a centenars de famílies veïnes que es troben en situacions molt complicades a accedir a quelcom tan essencial com l'alimentació”.
En els seus gairebé 9 anys de vida, l'Economat ha donat suport a 3.300 famílies de Vilanova i la Geltrú. Això significa 8.437 persones, que representen un 12,15% de les persones que viuen a la nostra ciutat. Actualment hi ha 996 famílies (2.408 persones) beneficiàries, que acudeixen al servei dues vegades al mes. D'aquestes, 803 són menors d'edat.
Durant aquests anys, de l'Economat han sortit 3.200 tones d'aliments i de productes d'higiene i de neteja personal.
Un servei que va més enllà de garantir l'alimentació
L'Economat de Vilanova i la Geltrú és molt més que un servei per garantir l'alimentació a les famílies que ho necessiten: és un espai congestionat per Càritas i per l'Ajuntament que funciona gràcies a les persones voluntàries. Promou l'alimentació saludable, disposa d'un hort social del qual arriben verdures ecològiques cada setmana, és un espai de formació per a futurs professionals que treballaran en comerços i per a les escoles de la ciutat, i rep el suport de moltes empreses, supermercats i botigues de la ciutat gràcies a la donació de producte i de minves.
A més, col·labora amb altres projectes socials donant-los els aliments que necessiten, i també recull l'excedent dels menús de les escoles de la ciutat, que es transforma en carmanyoles d'àpats cuinats que fan possible el menjador social nocturn Espai Sopem.