Menú

Comença 3a edició del Programa Treball als barris, que presenta novetats pel que fa a noves oportunitats formatives

Comparteix:
22/11/2023 13:08

El programa ofereix orientació i experiència laboral a persones residents al barri del Nucli Antic en situació d'atur o bé vulguin millorar la seva situació laboral

Aquest mes de novembre ha començat la tercera edició del Treball als barris. Un programa del Servei d'Ocupació de Catalunya, impulsat des de l'Institut Municipal d'Educació i Treball de Vilanova i la Geltrú (IMET) que ofereix orientació i experiència laboral a persones residents al barri del Nucli Antic, que es trobin en situació d'atur o que vulguin millorar la seva situació laboral.

El programa manté el seu dispositiu d'inserció sociolaboral, amb dues tècniques que fan atenció personalitzada en orientació, inserció, assessorament de recursos formatius, acreditacions i homologacions, acompanyament en la gestió de tràmits administratius i totes les qüestions relacionades amb la millora laboral, social i educativa de les persones que hi participen, i que l'any passat va ser d'un centenar.

Pel que fa a les novetats, enguany s'oferiran dos nous recursos formatius que tenen l'objectiu d'ajudar a incrementar les possibilitats d'inserció laboral de les persones que en prenguin part. El primer recurs és formació en noves tecnologies i el segon és un curs per obtenir el Carnet de Carretoner.

El programa es complementa amb tres projectes d'experienciació laboral, que ofereixen serveis i activitats de dinamització i millora del barri.

El projecte "En Companyia" d'acompanyament a persones en situació de dependència o soledat no volguda, que l'any passat va beneficiar a 17 persones; el projecte "Planta't" de dinamització i cohesió social a través de tallers i formacions sobre l'horticultura ecològica"; i el projecte de "Manteniment i reparació Nucli Antic" en el qual es busca millorar l'ocupació de persones en situació d'atur, que vulguin adquirir experiència laboral en aquest camp.

La regidora d'Ocupació i Inclusió, Miriam Pérez, ha explicat que si bé el programa Treball als barris busca orientar i oferir experiències relatives al món laboral i ocupacional, "aquesta iniciativa també té una dimensió comunitària, de cohesió social i atenció a les persones, ja que des de Treball als Barris es contracten persones que ofereixen serveis comunitaris com l'acompanyament en la soledat, els treballs de manteniment en equipaments públics i la dinamització i cohesió social a través de l'horticultura ecològica". Per la regidora "Teixint als Barris conjuga les dues dimensions, la laboral i la comunitària, i incorpora – ha destacat - elements d'innovació social amb un enfocament integral que aborda les necessitats laborals, socials i educatives dels residents del Nucli Antic de Vilanova i la Geltrú, amb una atenció especial a la participació comunitària i a l'adaptabilitat dels serveis a les necessitats individuals."

El programa Treball als barris, que tot just acaba d'iniciar aquesta tercera temporada, té vigència fins a l'octubre de 2024. Les persones que vulguin més informació o participar dels serveis i projectes poden posar-se en contacte a través del correu treballalsbarris@imet.cat, trucar al telèfon 93 814 00 00 (extensions 7225 / 7352 ) o bé presencialment a les oficines de l'IMET, al carrer de la Unió 81-87.

.

.

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Ciutat verda, Convivència, Gent gran, Serveis a les persones, Treball
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració