Menú

L'espai públic, el transport urbà i el suport a la cultura, apostes destacades del govern de VNG per al 2024

Comparteix:
28/11/2023 19:32

La proposta de pressupost prioritza mantenir el reforç en la recollida d'escombraries, augmentar el manteniment urbà, millorar el transport públic i ampliar el suport a la Festa Major i el Carnaval

El govern de Vilanova i la Geltrú ha elaborat una proposta de pressupost de 101 milions d'euros per al 2024, el qual destaca per l'augment dels imports destinats al manteniment i neteja de l'espai públic, a la millora del transport públic urbà i al suport a la cultura.

Les xifres plantegen un creixement d'1,4 milions d'euros en les quantitats destinades a l'espai urbà per millorar serveis com la recollida d'escombraries, tot mantenint el reforç vigent actualment. També inclouen un pla de manteniment de ciutat, dotat amb 300.000 euros, un increment en el servei de jardineria de 200.000 euros i una ampliació del socorrisme a les platges, dotat amb 90.000 euros.

En l'àmbit de la mobilitat, el pressupost per l'any vinent inclou 750.000 euros per la renovació del transport públic urbà (les actuals L1 i L2) i en l'apartat de cultura la proposta és destinar prop de 100.000 euros a incrementar el suport a la Festa Major i el Carnaval.

D'altra banda, pel que fa a la despesa corrent, el pressupost fa una aposta per la contenció, passant dels 29,1 milions d'aquest any a una previsió de 28,3 milions. Les despeses financeres es mantenen en les mateixes xifres d'un any a l'altre. El capítol I, que inclou les despeses de personal, augmenta en 2,5 milions d'euros, en bona part a causa de l'increment salarial previst per l'any vinent.

En l'apartat d'ingressos per al 2024, destaca un increment del 15% en l'aportació de l'Estat, tot i que per l'altra banda hi ha una abaixada en la previsió de les subvencions i ajuts.

Inversions a escoles i projectes urbans

La xifra total, 101 milions, és inferior a la d'aquest 2023 (110 milions) perquè baixa considerablement la quantitat destinada a inversions. L'Ajuntament ha d'acomplir el pla de sanejament econòmic, a causa del dèficit pressupostari de 2022, fet que no permet demanar crèdits.

Les inversions previstes (4,7 milions d'euros en total) van dirigides a millores en les escoles i a projectes com la reforma de l'avinguda de Vilafranca, els jardins de Francesc Macià, o la millora de la mobilitat a la ronda Ibèrica, així com a obres de reasfaltats. Totes elles van vinculades a subvencions, sobretot per part de la Diputació de Barcelona, a través de la Xarxa de Governs Locals.

Pel que fa a l'articulació de la participació ciutadana en els pressupostos 2024, el govern vol canalitzar-la a través dels consells de barri, que s'activaran a principis d'any. La previsió és portar la proposta a aprovació en el ple del dilluns, 18 de desembre.

La cura de l'espai públic, prioritat del pressupost 2024

La cura de l'espai públic, prioritat del pressupost 2024

El bus urbà, protagonista de les accions en mobilitat

El bus urbà, protagonista de les accions en mobilitat

Es redimensiona el pressupost destinat a les festes locals

Es redimensiona el pressupost destinat a les festes locals

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol, Cultura, Espai públic, L'Ajuntament, Neteja, residus i reciclatge
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració