Menú

L'Ajuntament de VNG emprèn mesures envers el local intervingut aquest cap de setmana per la policia a la Geltrú

Comparteix:
04/12/2023 13:38

L'operatiu, preparat coordinadament pels cossos policials, s'emmarca en l'estratègia integral sobre la convivència al barri

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha iniciat la tramitació d'expedients en relació al local del barri de la Geltrú on han intervingut els cossos policials aquest cap de setmana. En una actuació coordinada entre Policia Local, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional, l'acció va acabar amb una persona detinguda, desenes de persones identificades i denúncies per diverses infraccions greus o molt greus.

L'operatiu va tenir lloc la nit de dissabte a diumenge, entre les dues i les cinc de la matinada, en un local de la plaça del Sagrat Cor. Per una banda, es van detectar diverses irregularitats i infraccions per part de l'establiment: exercir com a bar musical sense tenir-ne llicència, no comptar amb l'assegurança obligatòria ni amb les mesures de seguretat pertinents, a banda d'altres mancances de salubritat i higiene. En el moment de la intervenció, l'aforament superava el màxim permès i hi havia presència de menors, als quals s'havia subministrat alcohol.

D'altra banda, en l'escorcoll de l'establiment es van denunciar 11 persones per possessió de drogues i estupefaents, una més per tinença d'armes i una altra per falta de respecte a l'autoritat. També es va identificar i detenir una persona que tenia una ordre judicial pendent. En el conjunt de l'operació es van identificar més d'un centenar de persones, la meitat a l'interior del local i la resta les places del Sagrat Cor i dels Lledoners.

“Ja hem iniciat els expedients corresponents a partir de l'actuació policial i actuarem amb tota la contundència”, ha manifestat el regidor d'Urbanisme i portaveu del govern municipal, Gerard Llobet. L'actuació dels cossos de seguretat havia estat planificada conjuntament en el marc de l'estratègia integral sobre la convivència a la Geltrú, que promou l'Ajuntament.

  • Estratègia integral de la Geltrú

Assolir la convivència de les activitats d'oci, l'ús de l'espai públic, i el descans i el benestar del veïnat al barri de la Geltrú és una prioritat municipal. Les queixes veïnals es reiteren des d'anys enrere i en aquest sentit els darrers mesos ja s'han emprès algunes accions de xoc per millorar la situació, com una major freqüència de patrulles policials les nits del cap de setmana o un increment de la neteja, que inclou l'eliminació de pintades de les parets, així com la presència d'agents cívics.

Amb tot, l'estratègia integral sobre el barri pretén anar més enllà i promoure una transformació de l'entorn i de les seves dinàmiques amb la implicació dels seus propis actors. Per això, s'està treballant, en el sí d'una taula integrada per diferents professionals, en un pla d'acció a mitjà i a llarg termini.

Notícia relacionada

 

Matinada de dissabte a diumenge, La Geltrú

Matinada de dissabte a diumenge, La Geltrú

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Convivència, Participació, Seguretat i prevenció
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració