Menú

Els barris, la millora de l'espai públic, la transició energètica i generar oportunitats per a tothom, prioritats per al 2024

Comparteix:
19/12/2023 12:45

El govern de VNG valora el diàleg i l'acord amb altres forces polítiques després d'aprovar el pressupost 2024

El govern de VNG es mostra satisfet després de l'aprovació ahir del pressupost municipal per a 2024, de 101 milions d'euros. L'alcalde, Juan Luis Ruiz, ha destacat el bon nivell de diàleg i acord amb la resta de forces polítiques del consistori, que van fer que la proposta per a l'any vinent "només tingués quatre vots en contra". L'alcalde ha volgut "subratllar la nostra clara voluntat de diàleg i acord. Hem allargat la mà a aquelles formacions que ens van demanar seure a negociar i hem incorporat moltes de les seves propostes".

Juan Luis Ruiz recorda que aquest és el primer pressupost del govern format pel PSC i Vilanova en Comú-Podem, i que el projecte aprovat ahir "comença a marcar les línies estratègiques del pacte de govern signat per les dues formacions". L'alcalde de VNG explica que les prioritats són "les polítiques que donen oportunitats per a tothom, les que pensen i construeixen barri, un esforç important en tot el que fa referència a l'espai públic i un fort compromís amb la transició energètica".

La segona tinenta d'alcaldia, Iolanda Sánchez, referma la idea "d'una nova etapa per la ciutat, amb un govern i un pressupost que recull projectes per al mandat i dona resposta als reptes quotidians". Iolanda Sánchez creu que la proposta "segueix la ruta marcada" i remarca que "amb els consells de barri volem que la ciutat pugui fer seguiment de les actuacions".

El pressupost aprovat per al 2024 destaca per un augment d'1,4 milions d'euros en les partides destinades a l'espai urbà, amb accions com 300.000 € per arranjar voreres, 200.000 € per millorar la jardineria i 90.000 € per ampliar el servei de socorrisme de platges. També inclou mesures en l'àmbit de la mobilitat, amb 750.000 € per millorar el transport públic urbà, -juntament amb altres projectes com la reforma de la ronda Ibèrica i de l'avinguda de Vilafranca-, i 450.000 € per reasfaltar diferents vials. El regidor de Serveis Urbans, Transport i mobilitat, Gerard Llobet, avança que "estem treballant per millorar la L1 i la L2 dels autobusos urbans", recordant que "hi ha sentències judicials pendents d'executar, estem sense contracte, és una situació insostenible", i espera "arribar aviat a un acord amb Plana, TCC, l'actual concessionària i la Generalitat".

L'any 2024 també es destinaran 2'2 milions d'euros a l'edifici de Calderes, 800.000 € a la reforma del parc de Ribes Roges, i es reformaran els jardins Francesc Macià.

En les polítiques socials, s'han reorganitzat les partides destinades a l'acció comunitària, hi ha una aportació extraordinària per a AISSA, d'un milió d'euros i una dotació per als consells de barri.

Altres actuacions previstes són 125.000 € a les escoles públiques (les persianes del Sant Jordi, la cuina de l'escola Llebetx i la sala d'actes de l'Arjau), 100.000 € pels equipaments esportius, 100.000 € per ampliar la contribució a la Festa Major i al Carnaval, 30.000 € per projectes d'energies renovables i 25.000 € per la climatització del Casal de la Gent Gran.

Per l'alcalde les propostes d'actuacions incloses en el pressupost de l'any vinent responen a "un exercici de realisme i responsabilitat. Podríem haver-hi inclòs molts més projectes sotmesos a futures subvencions, però vam decidir prioritzar els que tenim amb certes garanties que podem executar”. Juan Luis Ruiz afirma, però que el govern no renuncia a altres recursos que puguin arribar i que continuarà cercant finançament per a més projectes.

 

Estudi sobre la neteja viària

A banda de l'aprovació del pressupost 2024, el Ple d'ahir també va debatre i aprovar altres punts, com ara la creació d'una comissió per estudiar la gestió del servei de neteja, que ara fa divuit mesos va ser assumit per la companyia municipal d'Aigües. Gerard Llobet, ha explicat que hi ha "una diferència de més de 400.000 € en el primer exercici", tot recordant que quan es va fer la internalització "s'assegurava que no tindria repercussions per la companyia d'Aigües, i ara sí que en té." Una de les conseqüències d'aquest decalatge és que no es pot donar resposta a les demandes de millora del servei. "Tot això està sota anàlisi, hem de resoldre aquest servei."

Gerard Llobet, Juan Luis Ruiz, Iolanda Sánchez i Alfredo Villa

Gerard Llobet, Juan Luis Ruiz, Iolanda Sánchez i Alfredo Villa

La sessió plenària d'ahir, 18 de desembre

La sessió plenària d'ahir, 18 de desembre

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració