Menú

Nova instal·lació solar fotovoltaica municipal al centre cívic Molí de Vent

Comparteix:
21/12/2023 15:07

L'objectiu és ampliar l'autoconsum als edificis municipals

Aquesta setmana s'està fent la instal·lació de plaques solars al centre cívic del Molí de Vent, amb l'objectiu d'ampliar l'autoconsum als edificis municipals.

Aquesta nova instal·lació se suma a les ja existents a Can Pahissa, l'edifici de l'Ajuntament, el pavelló Isaac Gàlvez, l'Escola Municipal d'Art i Disseny (EMAID) i el centre cívic de Sant Joan, entre d'altres.

La regidora d'Emergència Climàtica, Iolanda Sànchez, ha explicat que  “La millor política energètica és la reducció del consum, i el següent pas per lluitar contra el canvi climàtic és canviar a les energies renovables. Estem fent una aposta per reduir consums, i alhora implantar instal·lacions fotovoltaiques.”

Sànchez ha explicat que les noves plaques entraran en funcionament a finals de gener, i que aquest 2024 “s'han inclòs partides pressupostàries concretes per iniciar la projecció d'instal·lacions fotovoltaiques a diversos equipaments de la ciutat al llarg del mandat, i per anar generant comunitats energètiques a la nostra ciutat. Sol·licitarem els ajuts de la Diputació per al finançament, amb l'objectiu final de generar energia compartida amb la ciutadania”.

Així, el pressupost municipal per al 2024, que s'ha aprovat aquesta setmana, inclou un total de 65.000 € per projectes d'energies renovables i per a actuacions de promoció i eficiència energètica, que permetran redactar i executar nous projectes per complir amb el Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC), reduint les emissions de gasos d'efecte hivernacle, avançant cap a la resiliència de les ciutats i pobles amb un Pla d'Adaptació al Canvi Climàtic, i apostant pel subministrament energètic segur, disponible, equitatiu i sostenible i per una transició energètica justa que no deixi ningú enrere.

La previsió és continuar aquestes inversions, i durant tot el mandat anar destinant més recursos per a projectes de plaques solars en equipaments municipals.

Dades tècniques

Les plaques fotovoltaiques aprofiten la radiació solar i la transformen en electricitat. L'energia generada és consumida al mateix temps.

Es tracta d'una instal·lació solar fotovoltaica per a autoconsum col·lectiu, que significa que l'excedent que pugui generar es podrà compartir amb altres edificis municipals, sempre que estiguin a menys de dos quilòmetres de distància.

La instal·lació està constituïda per 43 mòduls fotovoltaics de 545 Wp. La potència que generarà és de 22 kWp, que equival a l'energia necessària per a cinc habitatges. La producció anual que es preveu és de 34.865 kWh. Aquestes plaques solars suposaran un estalvi anual en emissions de CO2 de 9,03 T.

Aquesta instal·lació suposarà un estalvi del 30% per al mateix centre cívic, i l'excedent d'energia que es pugui generar es repartirà en altres edificis municipals propers que no puguin disposar de coberta solar, per tal d'aprofitar al màxim els 34.865 kWh generats.

El cost, sufragat amb una subvenció de la Diputació de Barcelona, ha estat de 23.879,12€.

La regidora d'Emergència Climàtica, Iolanda Sànchez, ha visitat la nova instal·lació

La regidora d'Emergència Climàtica, Iolanda Sànchez, ha visitat la nova instal·lació

Les plaques s'han col·locat aquesta setmana

Les plaques s'han col·locat aquesta setmana

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Ciutat verda
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració