Menú

L'Ajuntament de VNG, al costat de la plantilla de VENCA

Comparteix:
27/01/2024 13:26

Representants dels grups polítics han estat aquest matí a la manifestació convocada

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha estat present aquest matí a la manifestació en defensa dels llocs de treball de la plantilla de VENCA, convocada pel comitè d'empresa. Representants dels grups que conformen el Ple, encapçalats per l'alcalde Juan Luis Ruiz, han volgut acompanyar els 155 treballadors i treballadores afectats pel tancament i pèrdua dels llocs de treball.

Prop de 400 persones han participat en la protesta, que ha recorregut un tram de la rambla Principal fins a arribar a la plaça de la Vila. En aquest punt les representants sindicals han intervingut per explicar la situació de la plantilla i han reclamat "les millors condicions possibles" per a totes les persones acomiadades, perquè "la reinserció laboral no serà fàcil".

La manifestació ha comptat amb el suport de sindicats, i representants de diferents forces polítiques locals i comarcals.

 

Manifest del Consistori

Tots els grups polítics amb representació a l'Ajuntament han subscrit un manifest per expressar el seu suport unànime a les treballadores i treballadors de VENCA, 155 persones que es veuen afectades pel tancament de l'empresa.

En el manifest, el Consistori es posa a disposició per facilitar el diàleg entre les parts en el procés de negociacions i ofereix al conjunt de la plantilla els recursos i mecanismes existents per acompanyar en les possibilitats per reincorporar-se al mercat laboral.

Igualment, el text transmet la preocupació per la pèrdua de llocs de treball i activitat econòmica al territori i sol·licita al Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat l'activació de la Taula de reindustrialització del Garraf per tractar possibles alternatives.

L'empresa Digital Lola Commerce SAU, coneguda per VENCA, es va implantar a Vilanova i la Geltrú el 1993. En aquests trenta anys de trajectòria ha liderat la venda a distància a Espanya i va arribar a tenir 400 persones contractades. Actualment, la plantilla és de 155 treballadors i treballadores, majoritàriament dones d'edats per damunt dels cinquanta anys, una franja que pot tenir més dificultats en la reinserció laboral.

La manifestació ha comptat amb la participació de prop de quatre-centes persones

La manifestació ha comptat amb la participació de prop de quatre-centes persones

L'alcalde i regidors i regidores de diferents grups municipals han donat suport a la protesta

L'alcalde i regidors i regidores de diferents grups municipals han donat suport a la protesta

Les representants de la plantilla han demanat suport per la reinserció laboral

Les representants de la plantilla han demanat suport per la reinserció laboral

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Treball
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració