Menú

Nova edició del programa Treball als Barris

Comparteix:
01/02/2024 15:46

S'ha contractat 6 persones al Nucli Antic per fer tasques d'acompanyament, manteniment i reparació, i horticultura

Aquesta setmana s'han iniciat els projectes d'experienciació laboral del programa Treball als Barris al Nucli Antic. 6 persones han començat a treballar a l'Institut Municipal d'Educació i Treball de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, amb una contractació temporal de persones en situació d'atur, per tal que puguin adquirir experiència professional i millorar la seva ocupabilitat mitjançant la realització d'obres i serveis d'interès general i social del barri.

En aquesta edició del programa Treball als Barris es duran a terme tres projectes:

-        Projecte “En companyia”. Amb la contractació de dues persones acompanyants durant 9 mesos, fins a finals d'octubre es reprèn el servei gratuït d'acompanyament a persones grans del Nucli Antic, fora del domicili, en activitats de la vida diària (passejar, anar a comprar, les visites al metge, gaudir de temps d'oci a l'aire lliure, participar de sortides culturals en grup, etc.) que afavoreixin la socialització i cohesió al barri. 

En aquests moments s'està cercant persones del barri interessades en rebre aquest acompanyament, per això es fa una crida a les persones que viuen soles o acompanyades d'una altra persona gran i se senten soles, o viuen amb algú que està en situació de dependència, o simplement volen enriquir les seves relacions personals, perquè es posin en contacte omplint aquest formulari.

-        Projecte de Manteniment i reparació del Nucli Antic. Amb la contractació durant 6 mesos d'un oficial i dos operaris de manteniment es faran tasques de manteniment a escoles d'educació infantil i primària vinculades al barri, a diferents instal·lacions municipals, i al barri en general.

-        Projecte “Planta't”, de dinamització i cohesió social a través de l'horticultura ecològica. Amb la contractació d'una dinamitzadora agrària s'oferirà als veïns i veïnes del Nucli Antic tallers, formacions i assessoraments relacionats amb l'agricultura ecològica, ja sigui per cultiu en terra, balcó o terrat. El programa disposa d'un hortet comunitari d'aprenentatge a l'horta de Càritas, al raval de la Pastera. A banda, en aquesta nova edició es vol fer activitats comunitàries com la naturalització de parterres i altres espais del barri.

La dinamitzadora agrària també realitzarà a les hortes alçades de l'Organisme Municipal AISSA una activitat d'horticultura terapèutica amb els residents i usuaris del Centre de dia.

Aquest servei és gratuït i estarà disponible des de febrer fins a juliol de 2024.

La regidora d'Ocupació i Inclusió, Míriam Pérez, destaca el vessant social i comunitari d'aquest programa d'experienciació laboral: “Treball als Barris és un programa clau per a l'IMET, perquè té dues dimensions: d'inserció laboral i d'acció comunitària. El fet de poder compaginar aquestes dues vessants fa que aquest programa sigui únic. La seva localització al Nucli Antic li confereix també una característica estratègica”.

 

Programa Treball als Barris

Treball als barris, que ja va per la 3a edició, ofereix orientació i experiència laboral a persones residents al barri del Nucli Antic en situació d'atur o que vulguin millorar la seva situació laboral.

És un programa del Servei d'Ocupació de Catalunya, impulsat des de l'Institut Municipal d'Educació i Treball de Vilanova i la Geltrú (IMET), i ofereix un dispositiu d'inserció sociolaboral, amb dues tècniques que fan atenció personalitzada en orientació, inserció, assessorament de recursos formatius, acreditacions i homologacions, acompanyament en la gestió de tràmits administratius i totes les qüestions relacionades amb la millora laboral, social i educativa de les persones que hi participen.

També ofereix recursos formatius amb l'objectiu d'ajudar a incrementar les possibilitats d'inserció laboral, com la formació en noves tecnologies, o un curs per obtenir el carnet de carretoner.

El programa es complementa amb els tres projectes d'experienciació laboral que ofereixen serveis i activitats de dinamització i millora del barri.

Per altra banda, enguany es vol impulsar la dinamització veïnal per a la millora social del barri amb un projecte comunitari.

Les persones que vulguin més informació o participar dels serveis i projectes poden posar-se en contacte a través del correu treballalsbarris@imet.cat, trucar al telèfon 93 814 00 00 (extensions 7225 / 7352 ) o bé presencialment a les oficines de l'IMET, al carrer de la Unió 81-87.

Aquesta setmana han començat a treballar en els tres projectes

Aquesta setmana han començat a treballar en els tres projectes

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Participació, Treball
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració