Menú

Important renovació de les canonades de l'aigua a la zona de Sant Joan

Comparteix:
20/02/2024 9:03

La Companyia d'Aigües invertirà 300.000 euros per modernitzar la xarxa i millorar l'accessibilitat d'algunes voreres

La Companyia d'Aigües de VNG continua les actuacions a la xarxa de subministrament de la ciutat per tal de millorar-ne l'eficiència. En les pròximes setmanes s'iniciarà la renovació a la zona de Sant Joan, amb el canvi de les canonades entre els carrers de Menéndez i Pelayo, Josep Coroleu, Francesc Macià, Pare Garí i Teodor Creus i Coromines. El regidor de Serveis Urbans, Gerard Llobet, destaca l'actuació perquè permetrà reduir les pèrdues d'aigua, important en un context d'emergència per sequera com l'actual, "aquestes inversions, a part de la mateixa renovació, ens permetran disposar d'una xarxa nova, introduir les millores per detectar punts de fuga d'aigua" explica el regidor, "per tant, a part de la renovació, el que fem també és invertir per evitar pèrdues d'aigua a la xarxa".

L'actuació preveu la instal·lació de noves conduccions de polietilè, ja que ara mateix una gran part de les existents a tot el sector són de fibrociment i de diàmetres reduïts. Amb les obres també s'instal·laran noves vàlvules, es renovaran els ramals d'escomesa existents, s'instal·laran set nous hidrants contra incendis i es reforçaran algunes de les connexions actuals.

Les obres suposaran també millores en l'accessibilitat en una vintena de voreres. Aprofitant l'obertura de rases pel canvi de canonades, es faran rebaixos per adaptar els paviments en alguns punts dels carrers de l'Aigua, Sant Onofre, Torre d'Enveja, Bailèn, Lepant, Bruc i Coroleu.

L'actuació forma part de les accions per redimensionar la xarxa d'aigua potable existent en moltes zones de la ciutat i poder incrementar pressions i millorar els cabals instantanis. L'operació durarà quatre mesos, té un cost de 302.000 € i és previst que comenci el mes d'abril.

 

Avança la inversió de més un milió d'euros per portar l'aigua al Prat de Vilanova

A banda de l'actuació a la zona de Sant Joan, aquest any també s'està duent a terme la instal·lació perquè El Prat de Vilanova s'integri en un futur pròxim a la xarxa de subministrament de VNG. Aquesta important inversió, amb un cost que supera el milió d'euros, inclou la construcció d'una canonada des de Santa Maria i la renovació de la xarxa al barri. Per Gerard Llobet això "suposarà que el Prat de Vilanova s'integri a la xarxa d'abastament de la companyia i, per tant, del municipi, corregint també una situació històrica i una demanda també veïnal".

Aquests dies s'està fent el muntatge mecànic de la cambra de regulació, i la canalització quedarà llesta en poques setmanes. En una segona fase caldrà actuar en la xarxa de canonades del Prat, abans de connectar-lo al subministrament de VNG.

Ara mateix, avança Gerard Llobet, "la xarxa del Prat està tan obsoleta que són constants aquestes pèrdues d'aigua, per tant, en la situació que tenim de sequera, evidentment, prioritzem al màxim les inversions en l'optimització i la renovació de les canonades d'aigua".

El Prat rep actualment l'aigua des de Cubelles, a través de l'empresa SOREA.

Renovació de canonades entre els carrers Menéndez i Pelayo, Coroleu, Francesc Macià, Pare Garí i Teodor Creus i Coromines

Renovació de canonades entre els carrers Menéndez i Pelayo, Coroleu, Francesc Macià, Pare Garí i Teodor Creus i Coromines

Instal·lació de la cambra de regulació de la canonada de l'aigua al Prat de Vilanova

Instal·lació de la cambra de regulació de la canonada de l'aigua al Prat de Vilanova

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració