Menú

Sessions informatives presencials i virtuals a l'Escola de Formació Aeronàutica

Comparteix:
28/02/2024 11:58

La formació en manteniment aeronàutic de l'EFAV es podrà conèixer durant la Fira Zona E

Dins l'oferta formativa postobligatòria que es podrà conèixer durant la Fira Zona E els dies 6 i 7 de març, destaca una singularitat de Vilanova i la Geltrú, que és la formació reglada europea en el manteniment d'avions que ofereix l'EFAV, l'Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú.

Des de 1985, l'EFAV imparteix formació aeronàutica a multitud d'estudiants que acaben treballant com a tècnics de manteniment d'aeronaus, amb llicència aprovada a nivell europeu.

La regidora d'Ocupació, Míriam Pérez, recorda que “aquesta que oferim a Vilanova és una formació que té un alt percentatge d'inserció laboral, actualment del 100%. Quan acaben els estudis, tots els alumnes troben feina en el sector, cosa que no passa amb altres estudis”.

D'una banda, hi ha el Curs de Formació bàsica de la Llicència de Manteniment d'Aeronaus de la subcategoria B1.1., avions amb motor de turbina. Està adreçat a totes les persones que vulguin ser professionals del sector aeri com a Tècnics Certificadors de manteniment d'avions de motor de turbina.

L'objectiu és que l'alumnat, un cop superada la formació, pugui obtenir la llicència que permet emetre certificats d'aptitud pel servei i actuar com a personal de recolzament.

D'altra banda, hi ha el Certificat de professionalitat d'Operacions auxiliar de manteniment aeronàutic. El curs està adreçat a totes les persones que vulguin ser professionals del sector aeri realitzant operacions auxiliars de manteniment i serveis a l'aeronau, complint especificacions tècniques, en condicions de seguretat i sota la supervisió d'un tècnic de nivell superior amb capacitat de certificació.

La formació és un certificat de professionalitat subvencionat al 100% pel Servei d'Ocupació de Catalunya. L'obtenció d'aquest certificat amb una qualificació igual o superior al 7.5 assegura una plaça acadèmica en la Formació bàsica LMA B1.1 Avions de turbina.

Sessions informatives

A causa de la singularitat dels estudis aeronàutics, l'EFAV organitza un seguit de sessions informatives presencials. Les persones interessades també poden fer la sol·licitud del dossier informatiu.

Per al curs 2024-2025, s'ha programat una sessió mensual en dues franges horàries, de matí i de tarda, amb una durada d'aproximadament una hora.

Es visiten les instal·lacions de l'escola: taller de mecanitzat, taller de composites, laboratori d'aviònica i l'hangar on es troben els avions i els diferents motors; la sessió està guiada per un professor que informa del perfil de la professió i del sector aeronàutic; a més, es pot interactuar amb l'alumnat que en aquell moment està fent classes d'activitats pràctiques de manteniment aeronàutic.

Durant la fira Zona E, a banda de l'estand que hi haurà ala plaça del mercat, es faran dues sessions presencials obertes a l'escola, al carrer de la Unió, 81: dijous 7 de març a les 12 h o a les 17.30 h.

Les altres dues dates per a la visita presencial són el 8 d'abril i el 8 de maig, també a les 12 h o a les 17.30 h. És necessari reservar hora al següent enllaç

Pel que fa a les sessions informatives virtuals, també s'ha programat una sessió mensual, en dimecres, en horari de tarda. La durada és d'aproximadament una hora, i consta d'una presentació de la formació des de les dues vessants: tècnica i acadèmica; seguidament, s'obre un espai per a resoldre dubtes o fer aclariments del qualsevol aspecte de la formació: organismes que la regulen (Agència Europea de Seguretat Aèria - EASA, Agència Estatal de Seguretat Aèria - AESA, Servei d'Ocupació de Catalunya  - SOC), objectiu de la formació (Llicència de manteniment d'aeronaus – LMA), Pla d'estudis, metodologia, sistema d'avaluació, preus, procés de preinscripció,...

Les sessions seran el 13 de març a les 19 h enllaç, el 17 d'abril a les 19 h enllaç, i el 15 de maig a les 19 h enllaç.

Tota la informació a la pàgina www.efav.cat

Instal·lacions de l'EFAV al carrer de la Unió

Instal·lacions de l'EFAV al carrer de la Unió

L'EFAV tornarà a ser present a la fira Zona E

L'EFAV tornarà a ser present a la fira Zona E

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Aeronàutica, Educació, Formació ocupacional
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració