Menú

L'alcalde de VNG demana a la Conselleria de Salut un pla territorial que inclogui el nou hospital

Comparteix:
01/03/2024 13:43

En una reunió bilateral, s'acorda avançar en les obres de millora dels serveis d'urgències i quiròfans de Sant Antoni Abat

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Juan Luis Ruiz, i la regidora de Salut Pública, Gisela Vargas, han mantingut aquest dijous una reunió amb el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Manel Balcells, per tractar sobre les necessitats en matèria d'infraestructures sanitàries a la ciutat.

La trobada va servir per posar sobre la taula les mancances cròniques que pateix la comarca del Garraf, i en especial la seva capital. Per això, els representants municipals van plantejar l'interès de desenvolupar un projecte integral sobre l'atenció de salut i benestar al territori.

En aquest sentit, el conseller de Salut es va comprometre a promoure una comissió per a la planificació estratègica territorial de salut i benestar a l'àmbit del Garraf i l'Alt Penedès, que contempli tots els agents i equipaments sanitaris de la zona, on s'identifiquin les necessitats futures i com donar-hi resposta, i en la qual es tingui en compte el reivindicat hospital nou per a Vilanova i la Geltrú. Justament, en la proposta de pressupost de la Generalitat per al 2024 s'ha incorporat la voluntat d'emprendre el procés d'actualització del Pla director i funcional del nou hospital de Vilanova i la Geltrú, tenint en compte les necessitats assistencials i de futur a la regió.

Mentre s'impulsa aquest treball de planificació estratègica, el conseller Manel Balcells va atendre la demanda de l'alcalde per tal que s'avancin les obres pendents a l'Hospital de Sant Antoni Abat per millorar les urgències i els quiròfans. Es tracta d'obres aprovades per la Generalitat l'any 2022, a desenvolupar en un pla plurianual d'inversions, i que encara no s'han pogut iniciar. Aquestes actuacions permetran millorar les condicions de l'equipament actual, mentre no sigui una realitat el nou hospital.

Paral·lelament, tal com es va tractar també a la reunió bilateral, s'abordarà la situació de l'atenció primària a la ciutat. Ambdues parts van acordar impulsar un estudi de necessitats, que permetria avaluar la conveniència d'obrir un nou CAP a la ciutat, d'acord amb la realitat present i les previsions demogràfiques i assistencials futures.

Tots aquests acords s'exposaran també a la propera celebració de la Plataforma per la Sanitat Pública del Garraf, convocada dimecres que ve, 6 de març. Aquest ens reuneix administracions, agents socials i entitats, amb la voluntat d'articular una veu unitària en les reivindicacions sobre les necessitats de la comarca en matèria sanitària.

Entrada d'urgències de l'hospital de Sant Antoni

Entrada d'urgències de l'hospital de Sant Antoni

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració