Menú

La Policia Local de VNG estrena tres vehicles híbrids

Comparteix:
12/04/2024 11:23

La nova incorporació s'inscriu en l'objectiu de modernitzar i augmentar la sostenibilitat del parc mòbil

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú avança en la conversió del seu parc mòbil cap a sistemes d'automoció més sostenibles. Aquesta setmana el cos ha estrenat tres vehicles híbrids endollables, que renoven la flota municipal.

Amb la nova incorporació, dels 6 turismes amb què treballa actualment la Policia Local, 5 ja són híbrids endollables. Tots ells són model Ford Kuga i s'han adquirit en format de renting, mitjançant els acords marc de l'Associació Catalana de Municipis. L'únic turisme restant amb motor de benzina, un Kia Niro, es preveu substituir l'any que ve, quan finalitzi el contracte de renting respectiu.

D'aquesta manera, el cos de seguretat municipal avança en la modernització del seu material operatiu i, sobretot, en el compromís per la sostenibilitat i el canvi climàtic. Amb l'experiència dels 2 vehicles híbrids endollables adquirits fa un any, s'ha pogut calcular que s'efectua un estalvi del 79'5% en consum de benzina per mes i cotxe.

Per a l'Alcalde de VNG, Juan Luis Ruiz, aquesta renovació “va en la línia del Govern municipal d'adequar i millorar els recursos tècnics de la Policia Local i fomentar iniciatives que redueixin les emissions en la lluita contra el canvi climàtic”.

D'altra banda, la Policia també ha apostat des de fa un temps per les motocicletes elèctriques. De les 10 motos que utilitza el cos, 4 no emeten combustió fòssil i es preveu anar avançant en l'electrificació d'aquests vehicles els propers anys. Així mateix, es compta ja actualment amb una furgoneta 100% elèctrica.

A l'aparcament de la prefectura s'han instal·lat 5 caixes d'alimentació per als turismes endollables. Els tres vehicles de nova adquisició, com els anteriors, estan equipats amb un panell al sostre que permet emetre diferents avisos de trànsit i estan equipats amb material policial com extintor, pota de cabra, cinta abalisadora i cons, entre d'altres. Dos d'ells estan preparats per al trasllat de persones detingudes.

Ampliació de plantilla

Juan Luis Ruiz ha aprofitat per anunciar l'ampliació de la plantilla de la Policia Local amb la convocatòria de nou places noves, tres per mobilitat i sis més a través d'una convocatòria d'oferta pública que hauran de passar la pertinent formació a l'Escola de Policia de Catalunya. A banda de cobrir les baixes per jubilació, l'Alcalde assevera “la intenció de finalitzar el mandat ampliant en 20 efectius el cos de la Policia Local per adequar-lo a la realitat i necessitats de la ciutat”.

Els nous vehicles se sumen als dos híbrids ja disponibles

Els nous vehicles se sumen als dos híbrids ja disponibles

L'estalvi en consum de combustible és del 80%

L'estalvi en consum de combustible és del 80%

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Seguretat i prevenció
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració