Menú

La Policia Local de VNG estrena la Unitat de Suport i Civisme

Comparteix:
09/05/2024 14:34

Es destinarà especialment a vetllar per la convivència, en coordinació amb la resta d'unitats operatives

La Policia Local ha activat una nova secció dins la seva organització operativa, amb el nom d'Unitat de Suport i Civisme, amb l'objectiu d'atendre de forma específica les situacions que generen problemes de convivència a la comunitat. La nova unitat especialitzada respon a la voluntat municipal d'avançar en el model de policia de proximitat, entenent que és el model que s'ajusta més a les necessitats de la societat actual.

La nova unitat està formada pels agents i comandaments que fins ara pertanyien a la Unitat de Seguretat Ciutadana (un sergent, un caporal i 13 agents), els quals reorienten la seva especialitat cap a una concepció més moderna i integral. D'aquesta manera, les seves funcions es dirigiran sobretot a vetllar pel compliment de l'Ordenança de Convivència, que pretén garantir la preservació de l'espai públic i la convivència en les relacions de veïnatge.

L'alcalde de la ciutat, Juan Luis Ruiz, ha explicat aquest migdia, durant la presentació, que la nova unitat es dedicarà a la prevenció i al compliment de les ordenances que fan referència a l'ús de l'espai públic. “Fins ara –explica– hi havia una unitat anomenada seguretat ciutadana. El que fem ara és reformular aquesta unitat amb el plantejament que tenim des del govern municipal de donar una major importància a la policia de proximitat”.

Per l'alcalde, els problemes derivats de la convivència en la utilització de l'espai públic és un tema que els preocupa, i per aquest motiu considera que la creació d'aquesta nova unitat específica, que treballarà de manera transversal, reforçarà el treball fet per la comissió de Convivència i Civisme. “L'efectivitat de la comissió de treball ha estat molt positiva i ha servit –ha afegit– per minimitzar determinades situacions i problemàtiques en moments com les nits i o els cap de setmana”

El cap de la Policia Local de Vilanova i la Geltrú, Sebastià Rodríguez, ha enumerat algunes de les actituds incíviques en què posarà el focus la nova unitat són, per exemple, les necessitats fisiològiques a l'espai públic, els actes vandàlics o la contaminació acústica. El seu mètode de treball no és únicament reactiu a aquestes accions, sinó també pedagògic i de conscienciació, especialment en els col·lectius menors d'edat. “Els àmbits són molt diversos, el mal ús de l'espai urbà, les miccions a la via pública, els sorolls, els grafits, la tinença d'animals...” Pel cap de la Policia Local, “el fet de reorientar aquesta unitat, no respon a cap repunt de les incidències, sinó que es tracta d'una decisió que dona resposta a la figura de proximitat com a part necessària del col·lectiu policial”

D'altra banda, es preveu que aquesta unitat detecti també infraccions en l'àmbit del consum i la tinença de substàncies estupefaents, i que participi en el protocol d'ocupacions  delinqüencials i/o conflictives. De fet, aquest equip treballarà necessàriament de forma coordinada i col·laborativa amb la resta d'unitats del cos, i alhora en estreta relació amb la resta de departaments municipals vinculats amb el foment de la convivència i el civisme.

L'alcalde Juan Luis Ruiz, el regidor Julio Ruiz i el cap de la PLVNG Sebastià Rodríguez, aquest migdia

L'alcalde Juan Luis Ruiz, el regidor Julio Ruiz i el cap de la PLVNG Sebastià Rodríguez, aquest migdia

Agents de la nova Unitat de Suport i Civisme PLVNG

Agents de la nova Unitat de Suport i Civisme PLVNG

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Convivència, Espai públic, Seguretat i prevenció
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració