Menú

“Un mar de cultures”, festa familiar i intercultural, diumenge 26 de maig a Ribes Roges

Comparteix:
14/05/2024 13:50

El grup d'acció comunitària Calaix de Mar organitza una jornada per promoure xarxa al barri

Diumenge 26 de maig el grup Calaix de Mar ha organitzat la festa “Un mar de cultures” al parc de Ribes Roges. Durant tot el matí es podran fer activitats esportives i tallers gratuïts per fer en família o amb amics.

Calaix de Mar és un grup d'acció comunitària emmarcat en el Consell de barri que sorgeix de la necessitat de promoure xarxa al barri de Mar. Està format per un grup d'entitats i serveis del barri que treballen amb aquesta mirada comunitària; l'escola Arjau, l'AFA de l'Arjau, la Casa del Mar, el CAPI Baix a Mar, l'AV Baix-a-mar, i l'Ajuntament a través de les regidories d'Acció Social i de Participació. La intenció del grup és esdevenir un col·lectiu viu i obert que dinamitzi projectes comunitaris al barri.

Creació del projecte Calaix de Mar

Després de la pandèmia, l'Associació Veïnal Baix-a-Mar va veure que al barri es feien moltes coses, però que no estaven coordinades. Amb l'objectiu de coordinar-se per no desdoblar activitats ni repetir-les, diferents agents del barri es van trobar i van determinar que calia una mirada social i comunitària, integrant diferents col·lectius que conviuen al barri.

Així va néixer el Calaix de Mar, on es troben diferents persones i entitats que proposen activitats diverses per dinamitzar projectes comunitaris al barri.

Un dels objectius és afavorir la integració a través de l'esport, i és per això que han organitzat aquesta jornada lúdica i esportiva, que ha de servir per donar a conèixer les entitats que funcionen al barri i per “fer barri” amb diferents col·lectius.

La regidora de Participació Ciutadana i Plans d'Actuació als Barris, Iolanda Sánchez, ho veu com una oportunitat: “El Consell de barri ha volgut recollir l'esperit d'acció comunitària del Calaix de Mar i donar un impuls a aquesta festa, que vol mostrar la diversitat del barri, dels seus col·lectius i entitats que, des de diferents àmbits, estableixen vincles de relació intergeneracional i intercultural dins la comunitat”.

La festa “Un mar de cultures”, que se celebrarà de 10 a 14 h, comptarà amb activitats molt diverses, com cricket, SUP (stand up paddle), petanca, caiac, bàsquet, volei, futbol, zumba, txi-kung i tallers molt diversos: polseres i clauers, cal·ligrafia xinesa, intercanvi de cromos FIFA, pintar cares, o una gimcana cultural.

Durant tota la jornada hi haurà una sessió de Dj's amb l'associació cultural Set Polzades.

Les entitats participants són: Associació Joventut barri de Mar, Beach Voley Garraf, Badalona Cricket Club, Club Nàutic Vilanova, Club Petanca Vilanova i la Geltrú, Club Piragüisme Inuit, Col·lectiu d'usuaris de les pistes de bàsquet de Ribes Roges, Dones artesanes del Garraf, Col·lectiu Platja de la República, escola Llebetx, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme Garraf, Volei Vilanova, SPPAI Molí de Mar i l'escola Pia.

Podeu consultar els horaris i activitats aquí.

El grup Calaix de mar enllestint els preparatius de la festa

El grup Calaix de mar enllestint els preparatius de la festa

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Convivència, Entitats, Esport, Participació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració