Menú

Comença la temporada de platges amb un nou servei de socorrisme

Comparteix:
16/05/2024 18:36

Renovació de les torres de vigilància i instal·lació d'equipaments per a persones amb mobilitat reduïda

Dimecres va començar a funcionar a la platja de Ribes Roges el servei de vigilància, salvament i socorrisme. D'aquesta manera s'inicia la temporada baixa de bany, que s'allargarà fins al 31 de maig i contempla l'assistència entre les 10 i les 17 h.

El nou socorrisme d'aquest any implica la renovació de les set torres de vigilància i la instal·lació de quatre unitats d'assistència al bany per persones amb mobilitat reduïda. També s'incorpora un vehicle d'assistència elèctric. A través d'una nova contractació per als proper quatre anys l'Ajuntament ha millorat les condicions del servei, amb un augment de 90.000 € inclòs en el pressupost 2024.

El servei s'estendrà a les platges del Far de Sant Cristòfol, Adarró, La República, Sant Gervasi, Aiguadolç, Ibersol i Platja Llarga a partir de l'1 de juny, de les 10 a les 18 h. A més, en temporada alta, entre l'1 de juliol i el 31 d'agost l'horari del socorrisme s'acabarà una hora més tard, a les 19¿h.

Des de l'1 de maig, a més, ja estan obertes les guinguetes a les platges i també els lavabos ubicats als diferents accessos.

A més, enguany es posarà a disposició de la gent gran la participació en tres tallers formatius:
- Prevenció d'accidents a la platja i medi aquàtic i riscos
- La tasca del servei de socorrisme. tècniques de salvament, assistència i reanimació
- Ús de la cadira amfíbia

Canvis a la platja del Far

La platja del Far de Sant Cristòfol és la que més canvis incorpora en aquesta temporada. Els efectes del temporal Nelson, que va reduir considerablement l'extensió de sorra de la platja, ha obligat a reubicar la guingueta, que ara se situa al costat del camí d'accés. I per pal·liar els efectes del temporal, la Subdelegació del govern ha confirmat que s'hi durà a terme una aportació extraordinària de sorra.

A més, l'extrem dret de la platja, des de l'última passarel·la i fins a l'espigó és, de l'1 de maig, un espai de platja amb gossos. Aquesta és l'única zona en tot el litoral vilanoví on és permès anar-hi amb animals de companyia. A la resta de platges, fins que no finalitzi la temporada de bany, està prohibit.

Servei de socorrisme a Ribes Roges

Servei de socorrisme a Ribes Roges

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració