Dissabte es va cloure el programa formatiu anual amb la celebració del Campionat d'Educació Viària, en la que hi van participar una cinquantena d'alumnes de sisè de primària
Aquest dissabte va celebrar-se la 32a edició del Campionat d'Educació Viària, organitzat per la Policia Local de Vilanova i la Geltrú, en la que hi van participar 55 nois i noies de sisè de primària de les escoles Arjau, Margalló, Pompeu Fabra, La Ginesta, Volerany, Cossetània, Llebetx, El Cim, Escola Pia, Sant Bonaventura, Santa Teresa i Divina Providència.
Una activitat de caràcter anual que serveix per avaluar els coneixements apresos pels joves durant el curs, a partir de la formació que imparteix la Policia Local a les escoles i instituts que ho sol·liciten a través del PAE (Programa d'Animació Educativa). Una formació que també s'ofereix a l'Escola d'Adults Teresa Mañé i entitats com el TEGAR, amb l'objectiu de fer encara més inclusiu aquest programa així com el campionat final que, des de fa dos anys, compta amb participants amb algun tipus de dificultat sensorial.
La campanya d'educació viària es divideix en activitats teòriques i pràctiques. Les teòriques es realitzen als centres educatius i s'adapten segons l'edat dels participants. Als alumnes de 3r d'ESO i dels cicles formatius se'ls proposen activitats orientades a aprendre i raonar sobre les seves pròpies decisions i conductes, en temes relatius al comportament viari. De la trentena de classes que reben n'hi ha vuit que estan dedicades exclusivament a practicar la circulació amb patinet elèctric, així com el coneixement de la normativa municipal en l'ús d'aquest sistema de transport.
Els alumnes de sisè de primària, a part de les activitats teòriques, participen en activitats pràctiques que es fan al Parc Infantil de Trànsit de Vilanova i la Geltrú. En aquestes sessions, més d'una vintena, es fan activitats centrades en la conducció de la bicicleta i el coneixement dels senyals de trànsit més usuals. La finalitat és aconseguir que l'alumne adquireixi una conducció segura i responsable.
El regidor adjunt de Seguretat Ciutadana, Julio Ruiz, va valorat de manera positiva la dinàmica d'aquesta formació que s'imparteix a la ciutat des de l'any 1981 “Es tracta d'una activitat que té molta acceptació entre les escoles i instituts de la ciutat, i que ens permet incidir en la d'educació viària de l'alumnat en les diferents etapes formatives” Pel regidor, a més, “ l'activitat prestigia la feina dels nostres agents i més concretament de l'equip d'educadors viaris”