Menú

VNG viurà un cap de setmana esportiu intens amb els 152 equips d'handbol platja del torneig Arena 1000

Comparteix:
06/06/2024 14:08

Baixa a l'Arena!, crida cívica per animar els quatre equips del Club Handbol Vilanova que hi competeixen

La platja de Darró acull a partir de demà el torneig Arena 1000 Vilanova i la Geltrú  que obre el circuit de competicions d'handbol platja de l'estiu, Arena Handball Tour 2024. Els 8 camps de joc habilitats a la platja de Darró seran l'escenari divendres, dissabte i diumenge per on desfilaran els equips infantils, juvenils, cadets i sèniors. Vilanova i la Geltrú acollirà prop de 1.700 esportistes de tot l'Estat, en aquest esdeveniment esportiu que organitza la Reial Federació Espanyola d'Handbol.

Un llarg cap de setmana en què podrem gaudir del joc dels 152 equips participants, 71 femenins i 81 masculins, que es distribuiran en aquests vuit camps distribuïts finalment sobre la platja de Darró. El camp central, que acollirà les competicions més rellevants i les finals de cada categoria, disposa d'una graderia desmuntable amb capacitat per a 600 espectadors que aquests dies s'ha plantat sobre la platja.

L'horari de la competició és: divendres, d'11 a 14 h; dissabte, de 9 a 14 h i de 16 a 21.30 h i diumenge, de 9 a 14.30 h. Si voleu saber els horaris de cada partit consulteu en aquest enllaç a la web de l'Arena Handball Tour.

Al llarg de tot el cap de setmana hi haurà una servei d'ambulància medicalitzat i servei mèdic durant tota la competició. S'ha reforçat el servei de socorrisme de les platges a la zona d'Adarró, durant aquest cap de setmana. També hi haurà un reforç del servei de neteja durant els dies del torneig, a la zona de la platja on hi haurà els camps i l'espai central del torneig i zona d'espectadors. En aquest espai es prevista la instal·lació de 6 cabines de wc durant els dies del torneig. Els organitzadors han previst instal·lar en l'espai de joc d'un sistema de fonts d'aigua potable per evitar el consum d'ampolles de plàstic. Per hidratar els equips, participants i assistents, l'empresa distribuïdora que col·labora amb la Federació d'Handbol repartirà més de 3.000 litres d'aigua, estalviant així el consum de més de 6.000 ampolles individuals de plàstic d'únic ús.

Durant aquests dies s'ha anat llençant des de les Xarxes Socials Municipals missatges de suport els equips del Club Handbol Vilanova sobre el lema "Baixa a l'Arena!" i "Quedem a l'Arena! per ajudar la ciutadania en aquests desplaçaments i per minorar la circulació de vehicles privats a la zona de platja s'ha habilitat un aparcament de dissuasió a la zona de Darró. Tambe s'han habilitat noves zones d'aparcament per a bicicletes. Es recomana prioritzar els desplaçaments a peu, en bicicleta o amb transport públic. A més a més, s'ha establert un servei de bus llançadora gratuït que connectarà els aparcaments dissuasius ubicats a la ronda d'Europa (Leroy Merlin i ITV) amb l'espai central de l'Arena 1000 a la platja d'Adarró. Els horaris del bus llançadora seran els següents:

Dissabte 8 de juny: Sortides cap a l'Arena de 8 a 21.40 h. Tornades als aparcaments de 8.20 a 22 h.

Diumenge 9 de juny: Sortides cap a l'Arena de 8 a 14.40 h. Tornades als aparcaments de 8.40 a 15 h.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha treballat per garantir que l'esdeveniment comporti les menors afectacions possible a la ciutadania i facilit la celebració de la compatició. En aquest sentit, s'ha distribuït un plànol que recull la distribució dels espais del centre d'activitat de la competició (village) i els diferents serveis de la ciutat adreçat als equips participants. També s'ha distribuït un fullet informatiu als veïns del barri de Mar explicant les potencials afectacions que es poden donar durant le caps de setmana.

De cara a la resta de la ciutat, es fa una crida de suport al Club Handbol Vilanova, que hi participa amb quatre equips: infantil masculí i femení, cadet femení i sènior masculí. A més a més, la ciutat acollirà equips d'Itàlia, Portugal i finalment ha confirmat la seva participació la selecció de Qatar, que competiran amb la resta dels equips.

L'Ajuntament ha elaborat un llibre electrònic per a tots els participants, que inclou informació sobre el calendari de competició, activitats i opcions d'oci, així com informació pràctica sobre la ciutat. El document és disponible per descarregar en català, castellà, anglès i francès.

Per a més informació, consulteu els enllaços de descàrrega de l'e-book:

https://bit.ly/4dPc6pT (catatlà)

https://bit.ly/3KgXe6g (castellà)

Llegeix la nota de premsa que ha emès la Federació d'Handbol

El muntatge de l'estructura de les grades del camp principal de l'Arena 1000

El muntatge de l'estructura de les grades del camp principal de l'Arena 1000

.

.

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Esport, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració