Menú

Comença la temporada alta de platges amb la hissada de banderes blaves i distintius Biosphere

Comparteix:
28/06/2024 12:27

Destaca el reforç al servei de socorrisme i l'espai per a gossos a la platja del Far

Des d'avui a Vilanova i la Geltrú onegen les banderes blaves que reconeixen la qualitat de les platges de l'Ibersol, Sant Gervasi, Adarró, i Ribes Roges. A més, i en reconeixement de la sostenibilitat, les mateixes platges tenen també el distintiu Biosphere.

La temporada alta a les platges destaca aquest any per dues novetats, el reforç en el servei de socorrisme i per la posada en marxa d'un espai per a gossos a la platja del Far. L'alcalde de VNG, Juan Luis Ruiz, posar en valor “que les nostres platges, la nostra ciutat, tenen la qualitat que garanteix aquest certificat i, per tant, tots els serveis de socorrisme, serveis ambientals, garantint també l'accessibilitat per persones amb mobilitat reduïda”.

Juan Luis Ruiz també valora positivament les primeres setmanes de funcionament de la platja amb gossos, i anuncia la posada en marxa d'un servei d'informadors específic els caps de setmana per vetllar pel bon funcionament de l'espai. Pel que fa a la qualitat de la platja en aquest punt, l'alcalde explica que “s'analitzen mostres tant de l'aigua com de la sorra per veure'n la qualitat i, en tot cas, si hi ha alguna qüestió poder actuar”.

La platja amb gossos està l'extrem sud de la platja del Far de Sant Cristòfol, en una àrea compresa entre l'espigó i el primer i segon accés a la sorra. L'espai, amb una superfície aproximada de 2000 m², estarà delimitat parcialment per un tancat de 80 metres de llarg i 2 metres d'alçada i disposarà d'un accés propi i únic per a usuaris amb gossos.

 

Reforç del socorrisme

Amb l'inici de la temporada alta de bany, dilluns 1 de juliol el servei de vigilància i socorrisme a les platges de VNG s'amplia. L'horari s'allarga una hora i serà de 10 a 19 hores cada dia, i s'amplia el personal que passa de 14 a 16 persones.

L'atenció als banyistes aquesta temporada s'ha reforçat, “tenim un servei de socorrisme millor, amb ampliació pressupostària, de fet hem ampliat amb 90.000 euros el servei” explica Juan Luis Ruiz. Per aquest any del servei també ha comportat la renovació de les casetes de vigilància, que milloren aspectes com la funcionalitat i el benestar per als socorristes. “Estem en procés d'instal·lació d'aquestes casetes noves, ara mateix ja n'hi ha 3  i la resta aniran arribant els pròxims dies”.

 

Alerta per sequera

Els lavabos als accessos de la platja estan en funcionament des de l'1 de maig, i des de la setmana passada, tot i la situació d'alerta per sequera, estan en marxa alguns rentapeus: a la platja del Far de Sant Cristòfol (a l'accés de la guingueta), a Ribes Roges (als accessos de les guinguetes Tsunami, Habana, Ibiza, Playeros i Zero), a la República (a l'accés), a Sant Gervasi (a l'accés de la zona del quiosc), a l'Aiguadolç (a l'accés), i a l'Ibersol (a l'accés entre el mòdul de socorrisme i la guingueta).

 

Mobilitat

Pel que fa a la mobilitat, i en aquesta temporada alta, l'accés a les platges de VNG compta amb dues mesures de reforç.

A partir de 6 de juliol entra en funcionament els dissabtes, els diumenges i els festius el bus llançadora des de l'esplanada de davant del Leroy Merlin. Freqüència: Cada 40 minuts i amb parades al passeig Marítim i passeig de Ribes Roges. Fins al 8 de setembre, de 10 h a 20 h.

D'altra banda, tornarà a estar operativa la zona blava d'aparcament a la plaça de les xarxaires, des del dilluns 1 de juliol i fins al 31 d'agost, amb 183  places (4 de mobilitat reduïda).

Les banderes blaves i distintius Biosphere ja onegen a les platges

Les banderes blaves i distintius Biosphere ja onegen a les platges

El servei de socorrisme amplia l'horari a partir de l'1 de juliol

El servei de socorrisme amplia l'horari a partir de l'1 de juliol

Ibersol, Sant Gervasi, Adarró, i Ribes Roges tenen bandera blava

Ibersol, Sant Gervasi, Adarró, i Ribes Roges tenen bandera blava

En funcionament alguns rentapeus als accessos de la platja

En funcionament alguns rentapeus als accessos de la platja

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració