Menú

Satisfacció per l'adquisició per part de l'INCASÒL de 18 habitatges d'un gran tenidor per destinar-los a lloguer social

Comparteix:
09/07/2024 15:33

L'operació ha de servir per donar resposta a la situació de les famílies amb vulnerabilitat residencial

El Departament de Territori de la Generalitat, a través de l'Institut Català del Sòl (INCASÒL), ha atès la petició municipal d'adquirir una promoció inacabada de 18 habitatges al carrer Fuensanta de la ciutat, al barri del Tacó, a mans de Divarian Propiedad, una immobiliària propietat de Cerberus Capital Management.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de la Regidoria d'Habitatge, agraeix aquesta compra, proposada pel govern de la ciutat a la Conselleria de Territori de la Generalitat, donat que el municipi no pot adquirir a hores d'ara cap immoble a causa de l'actual situació financera municipal.  Amb aquesta adquisició, la ciutat incorpora 18 nous habitatges al seu parc públic, amb l'objectiu d'ampliar l'oferta de pisos de lloguer a preus assequibles.

Cal recordar que l'INCASÒL ja va adquirir fa mesos una promoció de 98 habitatges, als quals cal sumar-ne 9 més comprats el mes de juny al fons voltor Kelona Invest. En total són 107 a la zona de la rambla Sant Jordi, que també es destinaran a lloguer assequible i social, un cop es portin a terme les obres de reforma de l'edifici.

Així, la ciutat suma ara 125 habitatges públics al seu parc per a lloguer assequible i social.

Paral·lelament, la Regidoria d'Habitatge treballa per promoure un centenar d'habitatges de protecció oficial en règim de lloguer, en terrenys municipals a la zona del Llimonet, a través d'un model de col·laboració público-privada amb entitats certificades com a promotores socials, mitjançant la cessió del dret de superfície sobre el sòl municipal.

La regidora d'Habitatge de l'Ajuntament, Iolanda Sánchez, ha mostrat la seva satisfacció perquè en els pròxims anys es puguin posar a disposició de la ciutadania, inclosos col·lectius vulnerables, més de 200 habitatges de lloguer a preus assequibles, un dels objectius inclosos en el Pla d'Actuació Municipal. La regidora recorda que "a Vilanova i la Geltrú no s'ha fet habitatge protegit de lloguer des del 2009, i cal donar el tomb a aquesta situació per garantir el dret a un habitatge digne a preus assequibles". Iolanda Sánchez ha afegit que aquestes actuacions "no estan únicament adreçades a persones en emergència social, sinó també a col·lectius com gent jove, gent gran, famílies monomarentals i monoparentals, i altres”.

Sánchez ha afegit que “aquesta promoció ha de servir per donar resposta a la situació de les famílies amb vulnerabilitat residencial acreditada que han treballat i format part del projecte comunitari que des de fa un temps s'està treballant a Fuensanta, en el marc del projecte Teixint barri”.

Pla Impuls 10.000

Els 18 habitatges recentment adquirits formen part d'un edifici amb 19 places d'aparcament, 12 trasters, dues oficines i un local. L'adquisició d'aquest bloc s'ha fet per un total de 919.471 euros, més els impostos corresponents. Les obres d'adequació de l'edifici costaran un total de 604.800,77 euros.

La compra d'aquests 31 habitatges està inclosa en el Pla Impuls 10.000 que la Generalitat va activar el març de 2023. Aquesta iniciativa té per objectiu incorporar 10.000 habitatges al parc de lloguer social de Catalunya fins al 2026; incrementant-lo així en un 18%. Comprant habitatges ja construïts o en construcció, no només es mobilitza habitatges buits, sinó que també es fomenta la renovació urbana i posa a disposició de la ciutadania habitatges de protecció oficial de manera més ràpida que els de promoció directa.

Des que es va posar en marxa aquest pla, el departament de Territori, a través d'INCASÒL, ha adquirit un total de 492 habitatges de grans tenidors.

L'adquisició se suma als pisos de la rambla Sant Jordi

L'adquisició se suma als pisos de la rambla Sant Jordi

L'edifici té 18 habitatges, aparcaments, trasters, oficines i un local

L'edifici té 18 habitatges, aparcaments, trasters, oficines i un local

El projecte Teixint barri fa treball comunitari al carrer de Fuensanta

El projecte Teixint barri fa treball comunitari al carrer de Fuensanta

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Habitatge
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració