Menú

L'escola vilanovina EFAV iniciarà al maig la formació en manteniment aeronàutic a l'Aeroport de Lleida

Comparteix:
28/04/2021 15:30

L'Ajuntament de VNG i la Diputació de Lleida han signat avui l'acord que ho possibilita i que suposa un pas endavant per l'establiment d'un itinerari formatiu en mecànica aeronàutica a Catalunya

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, han signat aquest matí el conveni de col·laboració entre la Diputació i l'Institut Municipal d'Educació i Treball de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, que permetrà desenvolupar la formació pel manteniment aeronàutic a les instal·lacions de l'Aeroport de Lleida–Alguaire.

La primera acció formativa començarà el 17 de maig, a càrrec de l'Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú (EFAV). D'aquesta manera es posarà en marxa l'activitat de l'EFAV a la nova seu a l'aeroport lleidatà, en el marc del projecte que es va presentar el desembre passat amb totes les administracions implicades.

Durant l'acte de signatura, el president de la Diputació de Lleida ha qualificat avui de “dia històric”, tot destacant que l'acord és “una oportunitat per al territori i pels nostres joves, perquè puguin trobar una sortida laboral amb tantes possibilitats com ofereix la formació aeronàutica”. Joan Talarn ha apuntat que aquesta és “la primera pedra per futures col·laboracions”, convençut que el treball conjunt entre Vilanova i la Geltrú i les terres lleidatanes tot just comença.

En la mateixa línia, l'alcaldessa vilanovina, Olga Arnau, ha posat en valor la xarxa creada entre les institucions implicades en l'impuls de l'escola de formació aeronàutica a l'Aeroport d'Alguaire, amb la voluntat de “generar valor i promoure polítiques reals d'ocupació”. L'alcaldessa ha argumentat que aquesta aliança entre territoris permet “construir bases per al futur, establir un itinerari formatiu per  crear ocupació d'alt nivell a Catalunya, que en el cas del manteniment aeronàutic té una d'inserció laboral prop del 100%”. Olga Arnau ha celebrat l'impuls de projectes compartits, que “construeixen nous ponts per avançar i sumar per un país millor, amb més i majors oportunitats”.

L'escola a l'Aeroport de Lleida-Alguaire

La creació de l'escola a l'Aeroport de Lleida-Alguaire significa un pas transcendent en l'establiment d'un itinerari formatiu en mecànica aeronàutica a Catalunya. L'EFAV treballa en col·laboració amb el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) en la programació cursos per obtenir el certificat de professionalitat d'Operacions auxiliars de manteniment aeronàutic a ambdues seus, la llicència de manteniment d'aeronaus B1.1 d'avions amb motor de turbina a Vilanova i la Geltrú i, en un futur, la llicència de manteniment d'aeronaus B1.2 d'avions amb motor de pistó a Lleida-Alguaire.

Un dels aspectes més destacats del projecte és que l'alumnat podrà accedir a les formacions d'una i altra seu, homologant les parts formatives comunes. Això els permetrà assolir una doble titulació en menys temps i reduir molt el nombre de desplaçaments o el canvi de lloc de residència mentre s'estudia.

A més a més, la instal·lació d'aquesta escola a l'aeroport lleidatà és una oportunitat de formació per a les comarques de Lleida, en un sector amb unes grans expectatives de futur i en creixement, i amb un alt índex d'inserció laboral en un àmbit que també es troba en un context de relleu generacional.

Primera formació a Alguaire

El 17 de maig s'iniciarà la primera acció formativa a Lleida-Alguaire. Es tracta del curs d'Operacions auxiliars de manteniment aeronàutic, amb una durada de 420 hores formatives i que inclou un mòdul de pràctiques professionals no laborals a realitzar en empreses del sector.

Per accedir a aquesta formació, subvencionada pel SOC, cofinançada per la Diputació de Lleida i gratuïta per l'alumnat, cal complir amb el requisit d'haver cursat l'Educació Secundària Obligatòria o equivalent (amb titulació o sense) i estar inscrit abans de l'inici del curs com a demandant d'ocupació no ocupat (DONO) o com a persona ocupada però demandant de millora de feina. Per més informació dels requisits, programa formatiu i procés de selecció es pot consultar en aquest enllaç.

Visita a l'IMO de Lleida

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, acompanyada per la regidora d'Educació i Treball, Mercè Mateo, i el gerent de l'IMET, Jordi Palacios, han aprofitat la visita a Lleida per conèixer l'Institut Municipal d'Ocupació de Lleida (IMO), amb l'objectiu de realitzar una jornada d'intercanvi d'experiències i de programes professionals entre el personal tècnic de les dues institucions públiques.

L'estada ha finalitzat al Palau de la Paeria, on la delegació vilanovina ha estat rebuda per l'alcalde de la ciutat de Lleida, Miquel Pueyo.

Signatura del conveni per la formació aeronàutica a Lleida

Signatura del conveni per la formació aeronàutica a Lleida

Visita al centre IMO

Visita al centre IMO

Reunió a la Paeria

Reunió a la Paeria

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol, Educació, Formació ocupacional, Reactivem VNG, Treball
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració