Menú

L'OMIC de VNG ha resolt favorablement un 98% de les reclamacions i mediacions realitzades l'any 2021

Comparteix:
09/02/2022 13:55

La ciutadania valora amb un 9 el servei de l'Oficina Municipal d'Informació a les persones Consumidores

L'OMIC, l'Oficina Municipal d'Informació a les persones Consumidores de VNG, va tramitar l'any passat més de mil reclamacions, i quasi la totalitat van ser resoltes a favor (98%). Amb aquestes reclamacions l'oficina vilanovina va aconseguir un rescabalament econòmic de 159.989 € a favor dels demandants.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, en la presentació de la memòria de 2021 ha dit que l'OMIC "és un dels serveis de referència que tenim aquí a la ciutat, és un servei cada vegada més conegut, més recurrent, i alhora més utilitzat, la gent hi torna perquè hi confia". Aquesta valoració està avalada pels resultats de l'enquesta de satisfacció que donen al servei una puntuació de 9,05.

El regidor de Promoció Econòmica, Adrià Guevara, creu que la clau de l'èxit ha estat l'alt percentatge d'encerts en la resolució de casos, "perquè no només som capaços d'escoltar la gent perquè té un problema, sinó que a més a més som capaços de derivar-los on calgui, d'acompanyar-los en aquest procés i ajudar-los a trobar una solució".

La telefonia és el sector que més reclamacions i consultes ha generat a l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor. De les gairebé 1800 atencions realitzades l'any 2021, una cinquena part (360) tenen a veure amb la telefonia. En segon lloc, hi ha les atencions sobre electricitat, gas i aigua (251) i, en tercer lloc, els dubtes i qüestions relacionats amb el comerç.

Les dades de 2021 tornen a les tendències prèvies al període Covid-19. L'any 2020 la pandèmia va capgirar les reclamacions en l'àmbit del consum, amb les assegurances i els serveis turístics com a protagonistes.

La tornada progressiva a la normalitat ha permès també a l'OMIC a recuperar els tallers de consum a les escoles. L'any 2021 se'n van fer 27. Adrià Guevara considera una molt bona notícia aquesta activitat perquè "és important educar en el consum responsable i el consum segur a infants i joves".

La meitat de les consultes o reclamacions arriben a l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor de manera presencial, a l'oficina de la plaça de la Vila (49,80%), però també és notable el nombre de trucades telefòniques (32,83%), i en menor mesura els missatges a través d'Internet (17,37%). Fins al mes de setembre de 2021 l'OMIC va mantenir l'atenció presencial amb cita prèvia.

L'OMIC és un servei d'atenció ciutadana de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú que des de 1986 té com a missió informar i garantir els drets de les persones consumidores en les relacions de consum, atendre les seves consultes i tramitar les reclamacions mitjançant la mediació i l'aplicació del Codi de consum de Catalunya. L'Oficina està ubicada a la plaça de la Vila, núm. 10.

L'Oficina ofereix informació i assessorament sobre drets com a persones consumidores, gestió de queixes, reclamacions i denúncies de persones residents a Vilanova i la Geltrú i d'establiments i empreses ubicats a la ciutat. També informa sobre la legislació i normativa en matèria de consum, lliura fulls de reclamació a comerços i empreses i disposa d'un servei de mediació i conciliació en cas de conflicte entre parts. A més des de l'OMIC també es realitzen campanyes i accions formatives sobre consum.

 

Més informació sobre l'OMIC AQUÍ

L'alcaldessa i el regidor de Promoció Econòmica

L'alcaldessa i el regidor de Promoció Econòmica

L'Oficina Municipal d'Informació a les persones Comsumidores

L'Oficina Municipal d'Informació a les persones Comsumidores

L'OMIC està ubicada a la plaça de la Vila, 10

L'OMIC està ubicada a la plaça de la Vila, 10

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Comerç
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració