Menú

Primeres mesures de pacificació del trànsit a l'avinguda de Vilafranca

Comparteix:
30/11/2022 13:28

S'apliquen coincidint amb l'obertura del Parc Comercial, com a passos previs a la reforma que ha de viure aquest eix del barri del Tacó

Des d'aquest divendres, 2 de desembre, s'apliquen canvis de mobilitat a l'avinguda de Vilafranca, al barri del Tacó, amb l'objectiu de reduir el trànsit de vehicles rodats per aquest vial.

Concretament, passa a ser d'un sol sentit de circulació el tram entre l'avinguda dels Països Catalans i el carrer del Bages, de manera que els vehicles privats s'hi podran moure únicament en direcció muntanya. Per baixar en direcció mar, podran utilitzar la rambla de Pep Ventura, accedint-hi des del carrer del Bages.

Aquest canvi, el primer dins de les mesures de pacificació previstes a l'avinguda de Vilafranca, no afecta de moment el servei de bus urbà, que provisionalment podrà continuar circulant en aquest tram en direcció mar com fins ara, per tal de mantenir la temporalitat del seu recorregut. Així mateix, s'ha creat una parada nova a la rambla de la Torre de l'Onclet, per facilitar l'accés amb transport públic al Parc Comercial Vilanova.

Aquestes mesures, consensuades amb l'Associació de Veïns del Tacó, han de permetre reduir la circulació de vehicles a l'avinguda de Vilafranca. El projecte de pacificació de l'avinguda s'està encara acabant de concretar amb el veïnat i es preveu portar a terme l'any que ve. Amb tot, tenint en compte l'obertura del Parc Comercial aquest divendres 2 de desembre, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú s'ha compromès amb el barri a avançar les mesures possibles per evitar un increment de pas de vehicles en aquest vial.

La setmana passada es va celebrar una reunió del govern municipal amb el veïnat al Centre Cívic Tacó, en què es van tractar detalls de l'avantprojecte de reforma de l'avinguda, per tal de poder redactar ja el projecte definitiu. A la trobada, l'alcaldessa Olga Arnau va afirmar que l'avinguda de Vilafranca ha d'esdevenir “un vial de passeig del Tacó cap al centre de la ciutat” i que la pacificació prevista comportarà “major qualitat de vida per als veïns i veïnes i una revalorització del barri”.

Tram de l'av. de Vilafranca que passarà a un sentit de circulació

Tram de l'av. de Vilafranca que passarà a un sentit de circulació

Reunió amb el veïnat del barri dimecres passat

Reunió amb el veïnat del barri dimecres passat

Consulta totes les notícies relacionades relacionades amb:

Transport públic i mobilitat
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració