Menú

S'inaugura la preregata de la 37a Copa Amèrica, amb l'assistència del president de la Generalitat de Catalunya

Comparteix:
15/09/2023 12:42

Durant quatre dies Vilanova i la Geltrú serà punt de referència a nivell mundial pels amants de la nàutica i de l'esport d'alt nivell en general

Vilanova i la Geltrú ja està immersa en la celebració de la preregata preliminar de la 37a edició de la Copa Amèrica, que l'any vinent s'ha de celebrar a Barcelona. Els regatistes que competeixen per endur-se la primera victòria ja han fer els entrenaments oficials i, de divendres a diumenge, es disputarà la pròpia competició. En mig de tot plegat, la plaça del Port acull les activitats complementàries que s'han organitzat per tal que el visitant conegui millor en que consisteix aquesta competició, així com aquelles accions que tenen per objectiu donar a conèixer la cultura, la història i la vinculació de la ciutat amb el mar.

L'acte inaugural va constar de la presentació dels equips que competeixen i de la recepció institucional amb les autoritats convidades, entre les quals hi havia el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonés, l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Juan Luís Ruiz, el director executiu de la America's Cup Event, Grant Dalton, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, el conseller d'Empresa i Treball i president de la Fundació Barcelona Capital Nàutica, Roger Torrent, el secretari del Consejo Superior de Deportes, Víctor Francos, i del president del Port de Barcelona, Lluís Salvador.

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú va agrair totes les persones i entitats que han contribuït a que la ciutat aculli aquests dies un esdeveniment esportiu de rellevància internacional, així com a l'anterior govern municipal per la seva aposta. Juan Luis Ruiz va fer un agraïment especial a empreses i entitats com La Daurada, Pendennis Vilanova Gran Marina i Club Nàutic per la bona predisposició en la cessió dels seus espais i a la participació activa, a la col·laboració del sector de la hosteleria, començ i entitats culturals, la implicació i esforç del treballadors i treballadores municipals, així com de tot l'equip de voluntaris “Batec de mar és la expressió que hem escollit per mostrat tot allò que ens uneix amb el mar, que diu tant sobre la nostra identitat i la nostra manera de ser al món” “Un agraïment a les persones que col·laboren com a voluntaris i voluntàries, que ofereixen – ha remarcat -  el seu temps i qualitats per assolir un desenvolupament òptim d'aquest esdeveniment, per mostrar al món la millor cara de Vilanova i la Geltrú”.

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonés va destacar la repercussió i el privilegi que representa per Catalunya poder acollir aquest espectacle esportiu, i el va qualificar com a “excel·lent oportunitat per enfortir-nos socialment, per difondre els valors de l'esport i de projecció de país”. Aragonés es va mostrar orgullós pel fet que en aquesta edició a Catalunya hagi inclòs novetats en la competició, com la primera prova femenina o la recuperació de la competició juvenil. Novetats que pel president situen novament al país com a referent de prestigi esportiu arreu del món. “Consolida Catalunya com un país que estima l'esport des de tota la seva dimensió,  des de la promoció dels valors de l'esport,  la promoció de l'estil de vida saludable, però també – ha afegit - de foment i suport a l'esport professional i d'acompanyament a l'esport d'elit i les infraestructures que permeten als esportistes assolir l'excel·lència”.

El director executiu de l'America's Cup Event, Grant Dalton, va afirmar que les condicions a Catalunya, Barcelona i Vilanova i la Geltrú eren perfectes per fer una gran regata, i que quan venir per primera vegada el mes de març de l'any passat, no sabien que prendrien una decisió tant profunda per aquest esport.”Estàvem focalitzats en la regata de l'any que ve a Barcelona, no pensàvem fer una regata aquest any. Però vam veure la implicació de la gent de Catalunya i vam decidir aturar el procés per poder mostrar aquest esport a la població” Segons Dalton, més enllà de la pròpia competició, les regates de Vilanova i la Geltrú i Barcelona deixaran un gran llegat  “Òbviament com a equip serem jutjats per la nostra actuació, però en regates com la de Vilanova, i la de Barcelona l'any que ve, serem jutjats pel llegat que deixem. I veient – va continuant dient - els voluntaris tan entregats i tota aquesta gent que ho ha fet possible, només ens queda agrair als equips i a tothom per aquest llegat que deixarem i pel qual serem jutjats. No podríem estar en millor lloc al planeta que a Catalunya, Barcelona i Vilanova”

Acte inaugural, aquest dijous

Acte inaugural, aquest dijous

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol, Empresa, Espai públic, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració