Menú

Cartes de serveis

Què són les cartes de serveis?

Les cartes de serveis són “un document públic a través dels quals les administracions informen als seus usuaris i a la ciutadania en general dels serveis que presten i dels compromisos de qualitat que assumeixen respecte d'aquests serveis; per tant, són documents que formalitzen el que les persones usuàries poden esperar dels serveis públics i asseguren l'efectivitat dels seus drets, així com la millora dels serveis que reben”.

L'article 59 de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informacio pública i bon govern recull també que l'administració pública ha de garantir que els serveis de la seva competència es presten en unes condicions mínimes i raonables de qualitat i ha d'incloure cartes de serveis en el marc regulador dels serveis públics bàsics. 

El Ple de l'Ajuntament del mes de novembre de 2019 va aprovar el REGLAMENT DE LES CARTES DE SERVEIS MUNICIPALS que després de tots els tràmits d'audiència pública, exposició i al·legacions va ser aprovat i publicat definitivament al Butlletí Oficial de la Provincia (BOP) en data 19 de febrer de 2020. 

 

Què són les cartes de serveis?

Informes globals sobre l'avaluació dels compromisos

Les Cartes de serveis municipals vigents són:

Biblioteques

La Xarxa de Biblioteques Públiques de Vilanova i la Geltrú és un servei públic de titularitat municipal, gestionada per conveni amb la Diputació de Barcelona. Està integrada per la biblioteca Joan Oliva i Milà i la biblioteca Armand Cardona Torrandell i forma part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. Està inclosa dins la Regidoria de Cultura.

El servei està format per un total de vint-i-dos professionals de l'àmbit de les biblioteques públiques.

Biblioteques

Policia local

La Policia Local és un servei de l'Ajuntament, integrat dins el Departament de Seguretat i Protecció Ciutadana, que ofereix prestacions directes a la ciutadania i que obre una via de comunicació immediata amb l'administració local gràcies a la seva presència continuada a la ciutat.

El col·lectiu està format per un total de 97 persones uniformades, 20 persones de suport tècnic i administratiu del departament i 1 persona de protecció civil.

Policia local

Sanitat ambiental

El servei de Sanitat Ambiental forma part de la Regidoria de Salut Pública.

Al servei de Sanitat Ambiental hi treballa un equip de professionals de l'àmbit de la salut. 

El seu objectiu és protegir la salut de les persones

Fan vigilància i control del risc derivat dels aspectes ambientals que puguin repercutir en la salut de les persones mitjançant les inspeccions, amb l'objectiu de protegir la salut i minimitzar els riscos per a la mateixa.

Les inspeccions es poden iniciar a partir de campanyes, denúncies o actuacions d'ofici.

Sanitat ambiental

Servei d'Atenció Ciutadana

Els Serveis d'Atenció a la Ciutadania és un equip de professionals que treballa per atendre, informar i prestar serveis a les ciutadanes i els ciutadans en la relació amb l'ajuntament i amb la ciutat. S'orienta a la satisfacció de les necessitats ciutadanes, oferint un tracte personalitzat, comprensiu i amable.

Dins l'organigrama municipal està adscrit a l'Àrea de Serveis Centrals, Seguretat i Economia.

Servei d'Atenció Ciutadana

Tallers salut a les escoles

El servei de Tallers de promoció de la salut als centres educatius forma part de la Regidoria de Salut Pública.

Al servei de tallers de promoció de la salut als centres educatius hi treballen professionals de la salut i l'educació. Alguns dels tallers es duen a terme a través d'entitats externes.

Fan tallers i activitats als centres educatius per promocionar hàbits saludables sobre alimentació, sexualitat i afectivitat, benestar emocional, addiccions, cura del cos...

Aquestes activitats formen part del Programa d'Animació Educativa (PAE)

Tallers salut a les escoles
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord