Menú

Economia Social i Solidària

coneixes el MAPA DE CONSUM RESPONSABLE?

entra i informa't !

L'Economia Social i Solidària és una manera de veure i viure el món.

L'Economia Social i Solidària (ESS) propugna un sistema econòmic al servei de les persones, respectuós amb el medi ambient, arrelat al territori, compromès amb la comunitat i fonamentat en els valors de la participació, l'equitat, la inclusió i la solidaritat.

Vilanova i la Geltrú te una tradició en aquest àmbit que arrenca de ben lluny. Us convidem a conèixer la tasca de Joan Ventosa i Roig, un vilanoví nascut a final del segle XIX i que fou president de la Federació de Cooperatives de Catalunya, president de la comissió redactora de la llei de cooperatives espanyola i conseller de la Generalitat, entre moltes altres activitats.

L'any 2016, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú constitueix un grup tècnic de treball interdepartamental amb la voluntat d'avançar en el desplegament d'accions de promoció i difusió de l'Economia Social i Solidària a la ciutat. Actualment aquest grup està integrat per responsables dels departaments d'Acció Social, Comerç, Habitatge, IMET (Institut Municipal d'Educació i Treball), Joventut, Medi Ambient, Mercats Municipals, OMIC (Oficina Municipal d'Informació al Consum), Participació Ciutadana, Primer Sector, Promoció Econòmica, Responsabilitat Social Corporativa i VNG Inclusió i és el responsable d'elaborar un pla d'acció anual.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú és membre de la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària des de la seva constitució l'any 2017.

Diagnosi ESS a Vilanova i la Geltrú

Si voleu conèixer més a fons la realitat de l'ESS a Vilanova i la Geltrú, us suggerim fer una lectura del resultat del treball de diagnosi de l'Economia Social i Solidària que es va dur a terme a la ciutat durant el primer semestre de 2018 o veure'n la infografia.
Les entitats existents, la seva tipologia, el seu marc laboral o el compromís social i amb el territori....  

L'Economia social a Catalunya i a Espanya

També podeu revisar la infografia sobre l'Economia Social a Catalunya editada per la Generalitat de Catalunya el maig de 2017, o veure la infografia  de 2022 amb dades de les 631 iniciatves d'arreu de l'estat espanyol que s'han  acollit a fer l'avaluació de l'auditoria del Balanç Social 

Podeu consultar també altres enllaços d'interès entorn l'Economia Social i Solidària.

I si teniu qualsevol dubte, voleu conèixer algun aspecte del projecte o ens voleu fer arribar algun suggeriment, no ho dubteu ! poseu-vos en contacte amb nosaltres a través del correu essvng@vilanova.cat 

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord