Menú

QUI SOM

L'Institut Municipal de Patrimoni Cultural (IPAC) és el responsable de la gestió, conservació i divulgació dels béns de patrimoni cultural sota custòdia municipal.

La finalitat de l'IPAC és:

  1. Acomplir la missió per la conservació, estudi i difusió de tot el patrimoni moble i immoble de Vilanova i la Geltrú de titularitat i propietat municipal que li sigui adscrit, cedit l'ús o la propietat, i del que sigui titular, assegurant així una gestió directa dels béns, activitats i serveis, i una correcta administració dels recursos, que, en concret, significa: a) Preveure tot allò que sigui necessari perquè aquest patrimoni municipal sigui un motor d'irradiació cultural i de dinamització de la vida ciutadana i comarcal; b) Conservar, gestionar, disposar, tenir cura i, en definitiva, responsabilitzar-se del patrimoni propi o que li sigui adscrit per part de l'Ajuntament; i c) Qualsevol altra que tendeixi a millorar les finalitats específiques de l'IPAC.
  2. L'actuació i millora de la temàtica patrimonial mitjançant la gestió dels serveis i equipaments museístics, col·leccions i immobles de l'organisme autònom així com aquells altres amb els que s'estableixin convenis.
  3. Fomentar la divulgació i coneixement ciutadà del patrimoni de la ciutat, ja sigui amb la realització d'activitats, de difusió cultural, directament encaminades a aquesta finalitat o mitjançant intercanvis amb altres centres o entitats públiques o privades o convenis amb centres d'ensenyament, formació i similars.

L'IPAC és l'òrgan gestor dels següents equipaments:

  • La Biblioteca Museu Víctor Balaguer, que consta de tres equipaments: el Museu Víctor Balaguer, la Biblioteca Víctor Balaguer i la Casa Santa Teresa.
  • El Museu Romàntic Can Papiol (l'edifici és propietat de la Diputació de Barcelona).
  • La Masia Nova.
  • La Torre Blava.
  • L'Espai Far.

CONTACTE

Carrer Narcís Monturiol, 2. Vilanova i la Geltrú

Telèfon: 938154202

Correu electrònic: info@ipac.cat

Lloguer d'espais

L'Institut Municipal de Patrimoni Cultural gestiona el lloguer per a actes dels següents espais:

  • A la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, la sala patrimonial de la biblioteca i els jardins [Actualment tancat per obres]
  • Al Museu Romàntic Can Papiol, el jardí i les sales d'actes (4a planta)

Els lloguers estan regulats per l'Ordenança fiscal sobre la Taxa per a la utilització d'edificis municipals i d'altres instal·lacions (més informació aquí). Per a més informació, podeu contactar directament amb cada equipament. 

L'INSTITUT MUNICIPAL DE PATRIMONI CULTURAL

Amb la col·laboració de:

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord