Menú

Torre Blava - Espai Guinovart

Comparteix:

Horari

Dies Horari Preus Observacions
Setmana Santa 2024 (29, 30 i 31 de març)

D'11 a 14 h

ESTIU 2024: del 15 de juny al 15 de setembre

Dissabtes i diumenges de 18 a 21 h

Jornades Europees de Patrimoni 2024 (13 d'octubre)

D'11 a 14 h

Fira de Novembre 2024 (10 de novembre)

D'11 a 14 h

Descripció

La torre de Ribes Roges va ser construïda el darrer terç del segle XIX com a element defensiu per protegir el barri de Baix-a-mar de possibles atacs, per mar o per terra, de tropes carlines o de bandolers, i és l’única que es conserva de les tres que hi havia a línia de la costa. La torre ha tingut diferents usos al llarg del segle XX: va ser des d’un cafè restaurant fins a una oficina d’informació turística.

L’any 2000 Josep Guinovart va convertir l’antiga torre de vigilància del passeig Marítim en un espai d’homenatge al mar Mediterrani i la seva gent. Complementàriament, l’artista havia creat alguns anys abans una instal·lació semblant dedicada a la terra a la localitat d’Agramunt.

La torre, d’estructura circular, està formada per tres pisos i el terrat. Cada una de les plantes està decorada amb elements relacionats amb l’univers marí.

A la primera planta Guinovart fa una reinterpretació de les llegendes de pirates i naufragis, que tenen com a escenari la comarca i els penya-segats del Garraf, i altres fets que s’han conservat fins als nostres dies gràcies a la memòria popular.

La segona planta està presidida per una estructura de cordes de la qual pengen un conjunt de nusos de pesca, símbol de l’esforç i la duresa del treball dels pescadors i mariners.

La tercera planta està dedicada a alguns dels artistes que han tingut com a font d’inspiració el mar. Noms de pintors, músics i escriptors universals com Dalí, Matisse i Picasso es barregen amb noms d’artistes locals vinculats a la ciutat com Manuel de Cabanyes i Armand Cardona. 

Una escala de cargol dona accés al terrat. Guinovart convida els visitants a gaudir del mar, del passeig Marítim i del far de Vilanova. Un penell en forma de vaixell amb gravats de les constel·lacions marines corona la Torre Blava.

Josep Guinovart (Barcelona, 1927- 2007) estudià art en diverses institucions de Barcelona i París. És considerat com un dels màxims exponents del corrent informalista. Destaca la seva variada producció artística: pintura, dibuix, obres murals, il·lustracions de llibres, escenografies teatrals, escultura... que es troba als principals museus del món.

 

Més informació

Tarifes

Entrada general: 3 euros

Entrada reduïda: 1,5 euros. Infants de 4 a 11 anys; estudiants fins a 25 anys; Carnet Jove i Carnet +25; jubilats i pensionistes, aturats; famílies nombroses i monoparentals, Targeta Activa i grups amb un mínim de 10 persones i màxim de 20 sense visita comentada. Amb el carnet de les Biblioteques de la Diputació de Barcelona: 2 x 1.

Entrada gratuïta: infants fins a 3 anys; membres de l'ICOM; docents de la Generalitat de Catalunya; periodistes amb acreditació; guies oficials de turisme. Primer diumenge de mes dels mesos d'estiu, en horari de 18 a 21 h.

Entrada combinada Espai Far - Torre Blava: 6 euros (general) i 3 euros (reduïda)

GRUPS ESCOLARS | Podeu consultar el programa d'activitats escolars pel curs 2024-2025.

GRUPS PARTICULARS | Visites comentades fora de l'horari habitual, amb reserva prèvia al 93 815 42 02 o al correu informacio@victorbalaguer.cat. 

TORREBLAVA-1.PNG
TORREBLAVA-2.PNG
TORREBLAVA-3.PNG
TORREBLAVA-4.PNG
TORREBLAVA-5.PNG

Situació

Navegador no compatible: revisi la Configuració de la visualització de compatibilitat
  • 41.21449467
  • 1.72526299
  • OVP_UNIC
  • ciutat
  • 19
  • S
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració